Aardappelpuree voor stamppotjes en ovenschotels met boerenkool

Benodigdheden:

Zakje Aardappelpuree voor stamppotjes en ovenschotels

100ml kokend water

Boerenkool

Peper, zout, finesse light

Schaaltje, klein kloppertje

 

Bereiding:

Kook de boerenkool (of doe net als ik… schep deze van de stamppot van de rest van het gezin af). Intussen maak je van het zakje Aardappelpuree voor stamppotjes en ovenschotels  en de 100 ml kokend water een aardappelmix.

dietimeal eiwitrijke aardappelpuree

Doe er dan de gekookte boerenkool bij en roer dit onder elkaar. Voeg er een beetje peper, zout en finesse light bij naar smaak.

koolhydraatarme aardappelpuree

Doe dit op een bord en leg er wat vlees bij (ik heb voor kip gekozen), ik houdt niet van spekjes etc. dus dat is aan jezelf.

eiwitriijke koolhydraatarme aardappelpuree

Ik heb ook een hapje van de aardappelpuree geproefd, deze smaakte echt naar aardappel puree. Doordat ik er een stamppotje van had gemaakt, vond ik het lekkerder. Naarmate dat ik verder kwam met eten, werd die steeds dikker. Wat me opviel was dat ik lang erna “gevuld” bleef, meestal krijg je na een paar uurtjes trek in een reep of zo.. en nu merkte ik dat ik iets moest pakken omdat de uren verstreken waren en eiwitten nodig had.

 

Smakelijk eten!

Groeten Arnanda