Courgettecarpaccio met champignons en rookvlees:

Dit is echt een super lekker gerechtje zeg! Je kan het als hoofgerecht of lunch gebruiken, super veel lekkere ingrediënten, eiwitrijk en koolhydraatarm. Ik zeg......Smullen maar!!!

 courgette carpaccio met rookvlees en rucola

(Ik zet er meteen een bronvermelding bij, dat is wel zo netjes: AH recepten)

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 etlepel Italiaanse kruiden
  • bakje kastanje champignons (in plakjes)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 courgettes
  • 150 gram runderrookvlees
  • beetje zout en peper
  • 1/2 zak rucola (of andere sla)
  • Wat parmensaanse kaas

Hoe maak je het?

  • Klop de azijn met de olie en de kruiden tot een dressing
  • Breng op smaak met wat peper en zout
  • Gebruik de helft van de dressing
  • Schep dit door de plakjes champignons
  • Bak de champignons ongeveer 5 minuten in een koekenpan zonder olie of boter
  • Rooster de pinboompitten in een koekenpan zonder boter of olie
  • Laat het afkoelen op een bord
  • Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of een dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote boren. 
  • Bestrooi met wat zout
  • Leg in het middgen een bergje rucola met het rookvlees en schep er de champignonsplakjes op.
  • Besprenkel de overgebleven dressing over de courgette.
  • Bestrooi met pijnboompitten en parmenzaandse kaas.

Eet smakelijk, liefs Bregje