Hartige donuts 
 
Wat heb je nodig?
 
- 100 gram Steviala Amandelmeel (400 gr)
- 100 gram roomkaas
- 20 gram roomboter
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 20 gram gesmolten roomboter
- 3 eieren
- 1tl 
- snufje zout
- snufje knoflookpoeder
- snufje Italiaanse kruiden
 
Topping:
 
- 100gram mascarpone
- 75gram roomkaas
- snufje zout
 
Hartige lowcarb donuts 
 
Bereiding
Verwarm oven voor op 180graden.
 
Hak de zongedroogde tomaten erg fijn en voeg dit samen met de overige ingrediënten (uitgezonderd topping). Mix tot gladde mengsel en verdeel dit over 8 donut vormpjes. 
 
Bak de donuts voor 20 minuten in de oven. Na baktijd haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen in de donut vormpjes.
 
Maak de topping door de mascarpone, roomkaas en zout te mixen. Versier de donuts met een spuitzak. Je kan de donuts vervolgens versieren met bijv. gehakte nootjes, Italiaanse kruiden, geraspte kaas of fijn gehakte zongedroogde tomaatjes!