Slow Cooking panSurinaamse Kip Kerrie à la Marjon

Mijn lieve oud collega Marjon had het vaak over haar befaamde Surinaamse Kip Kerrie Schotel. 
Vandaag dacht ik ineens aan die schotel en nog maar eens het recept opgevraagd. 
Verrassend genoeg hoefde er erg weinig aan aangepast te worden......

We hebben vanavond echt HEERLIJK gegeten, ik heb medelijden met de klanten die nog langs kwamen, dit omdat we ook nogal wat knoflook hebben gegeten. (Sorry?)
Naast de kip-kerrie hadden we ook nog een knolvenkel liggen die eigenlijk op moest. Die is dus in partjes de oven in gegaan samen met wat olie, knoflook en cherry tomaatjes. 30 minuten op 200 graden en het is super lekker...

Het recept is origineel met kousenband of sperzieboontjes, dat zou ook zeer zeker een mooie mogelijkheid zijn om er doorheen te doen. Maar vandaag hadden we de venkel nog liggen.

Ik heb een beetje lopen zoeken qua koolhydraten aantallen en ben uitgekomen op ongeveer 5 gram koolhydraten per persoon voor de kip-kerrie.

We hebben de kip-kerrie gegeten met onze eiwitrijke rijst zodat hij ook nog meetelt als maaltijd binnen het dieet.
Dit gerecht mag je vanaf fase 2 hebben. 

Koolhydraatarme Rijst met Kip Kerrie

Benodigdheden (3 personen)

  • Een braadpan (anders een hapjespan met deksel)
  • 2 uien in grove halve ringen gesneden
  • 2 kipfilets in grove stukken geknipt. (ja, ik knip de kipfilet altijd)
  • flink wat kerriepoeder (gewoon goed veel)
  • 2 knoflooktenen
  • ½ bouillonblokje (groenten)

Bereiding

Doe wat olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een tijdje de kerriepoeder toe. Na een minuutje mag de kip erin. Even aanbraden zodat hij ook wat kleur krijgt en mag het vuur laag. Voeg water toe zodat het half onder water staat (100 ml?). Deksel op de pan en laat het minimaal een half uur sudderen. 
Vergeet niet af en toe te roeren. Je ziet na verloop van tijd de saus wat indikken door de uien en kerrie, maar hij blijft lekker vloeibaar. Mocht hij bijna droogkoken doe er dan wat water bij. De saus is gruwelijk lekker om over je rijst te doen.....

 

Hieronder het resultaat van de combinatie Proteïnerijke Rijst , Kip-Kerrie en de knolvenkel uit de oven.

Kip Kerrie a la Marjon