hydraatarme Appeltaart! 

 

Wat heb je nodig?

- 240 gram Steviala Amandelmeel (1 kg)

- 4 el Steviala Suikervrije Stroop

- 2 eieren

- 40 gram gesmolten roomboter

- snufje kaneel 

 - beetje Steviala Kokosmeel (400 gr)

- 1 grote Elstar appel in kleine stukjes

- 25 gram cranberries

- 1 el Steviala Kristal Sweet

 

koolhydraatarme appeltaart

 

Bereiding

Verwarm oven voor op 180 graden hete lucht. Spray vervolgens springvorm van 20cm in met PAM Cooking Spray Original  en bekleed bodem en zijkanten met bakpapier.  

Klop de eieren los en voeg vervolgens amandelmeel, roomboter, kaneel, stroop toe. Hou een beetje geklopt ei over om bovenkant in te smeren. 

Snijdt de appel in stukjes. Voeg de appelpartjes samen met de kristal sweet en kaneel en meng dit door elkaar.  

Bekleed de bodem en randen met ongeveer 3/4 van het deeg. Deeg te nat? Doe wat kokosmeel op je handen en druk het deeg aan, dit kan je zo vaak doen tot het deeg in vorm zit. Doe dit ook bij het rollen van de slierten.  

Leg vervolgens het appelmengsel op het deeg. Rol van het laatste stukje deeg zes slierten en leg dit op de appelstukjes (zie foto). 

Tot slot smeer je het over gebleven eimengsel over de bovenkant en bak je de taart voor 35min in de oven. (Mogelijk 40min, zorg dat bovenkant mooi goud bruin wordt). 

Haal de taart uit de oven, laat deze 10min afkoelen in de springvorm. Daarna verwijder je de springvorm en bakpapier en laat taart verder afkoelen op een rooster. 

 

Lekker met een toefje suikervrije slagroom of gewoon zo!!