Bloemkoolnasi? Ja je leest het goed. Van bloemkool kan je heerlijke nasi maken om je vinger bij af te likken. Het grote voordeel hierbij is dat je zo ook nog eens je groenten van die dag binnen krijgt. En ook als je geen bloemkool lust, dan proef je dit niet. Onze zoon smulde van dit gerecht, achteraf vertelde ik hem dat hij bloemkool had gegeten en dat geloofde hij niet. Gelukkig had ik nog wat overgebleven bloemkoolrijst, dus het bewijs was geleverd.

koolhydraatarme bloemkool nasi

Wat heb je nodig:

Een hakmolen of een fijne rasp. Met een staafmixer gaat het niet lukken, dat dacht ik, maar kwam er al gauw achter dat dat niet ging werken, dus hop dan maar naar de winkel om een hakmolen te kopen, ben er erg blij mee trouwens!

  • 1 bloemkool
  • 1/2 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 spaanse peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • bakje hamblokjes of snij zelf wat reepjes van wat plakken achterham
  • 1 theelepel komijnzaadpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • olijfolie

Zo maak je de bloemkool-nasi(rijst):

  • Snij de bloemkool in wat kleinere stukken en vermaal de bloemkool in de keukenmaschine totdat de bloemkool de structuur krijgt van rijst
  • Snijd de prei in ringetjes of kleine blokjes
  • Snijd de ui en de knoflook fijn
  • Uiteraard even de pitjes verwijderen uit de rode peper en snijd de rode peper fijn
  • Snijd de rode paprika in kleine blokjes
  • Verwarm wat olijfolie en fruit de ui, voeg daarna de prei en paparika toe en bak dit nog 5 minuten mee
  • Voeg daarna de hleft van de kruiden toe bij deze groenten en bak deze een paar minuten mee
  • Haal vervolgens de groenten uit de pan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur
  • Zet daarna het vuur uit en roer de groenten en de rest van de kruiden door de bloemkoolrijst

Wij hebben er een eitje bij gebakken.

Uiteraard kan je dit recept aanpassen aan wat jij lekker vindt, bijvoobeeld met taugé, garnaaltjes, kipblokjes of wat dan ook.

Eet smakelijk en geniet van deze gezonde, lekkere en koolhydraatarme bloemkoolnasi!