Koolhydraatarme cheesecake
 
Ingrediënten:
- 1 ei
- 20gr Ery-Pure
- 35gr gesmolten roomboter
- Pak Sukrin Kwarktaart mix (alleen de poeder, geen havercrunch)
- 150gram roomkaas (Lidl)
- 50gram mascarpone 
- 150ml water
 
koolhydraatarme cheesecake
 
Bereiding:
1. Oven voorverwarmen hete lucht op 180graden
2. Indien roomboter nog niet gesmolten is, weeg 35gr roomboter af en smelt dit in een pannetje of in de magnetron
3. Hak de chocolade in kleine stukjes
4. Voeg de amandelmeel, boter, chocolade, ery-pure en ei bij elkaar en mix dit tot een glad beslag.
5. Pak een springvorm van 18cm en verdeel beslag over bodem en maak ook een opstaand randje van ongeveer 2cm. Prik gaatjes in de bodem, zodat lucht kan ontsnappen
6. Bak bodem af in 20min
7. Haal springvorm uit oven en indien bodem nog wat opgebold is, kan je hier een (zwaar) schaaltje op zetten en zo laten afkoelen. Je hoort lucht ontsnappen.
8. Pak een nieuwe schaal en voeg hier de roomboter en mascarpone aan toe. Klop dit luchtig op.
9. Voeg de cheesecake mix en water toe en mix dit tot een gladde mengsel
10. Giet de cheesecake beslag op je bodem en laat dit minstens 1uur in de koelkast opstijven!
 
Daarna versieren met wat aardbeien ( het nodig natuurlijk maar wel lekker)
 
Eetsmakelijk!