Koolhydraatarme kokoskoeken

 

Ingrediënten:

 

Koeken:

- 125 g gesmolten roomboter

- 2 eieren

- 65 g Steviala Kristal Sweet

- 1 tl Bodenschätze Vanillepoeder

- snufje zout

- 75 g Steviala Amandelmeel (400 gr)

- 50 g Konzelmann's Bio Kokosmeel (1kg)

- 100 g Terrasana Kokos Rasp

 

Banketbakkersroom:

- 250 ml verse slagroom

- 3 eidooiers

- 2 el Steviala Kristal Sweet

- 1 gelatine blaadje

- 1 tl Bodenschätze Vanillepoeder

 

Lowcarb kokoskoeken

 

Bereiding:

Begin met het maken van de banketbakkersroom. Doe de drie eidooiers in een mengkom met 50  ml slagroom en roer dit goed door. Week het gelatine blaadje voor 5 min in een schaaltje met water. 

Verhit de 200 ml slagroom in een steelpannetje en verwarm dit, laat dit niet koken. Als het slagroom warm is, voeg je de kristal sweet en vanille extract toe. Roer dit geheel goed door tot de kristal sweet is gesmolten. Knijp het gelatine blaadje uit en voeg dit al roerend toe aan je steelpan. Al roerend voeg je rustig het eigeel toe. Blijf roeren tot het mengsel veranderd in een dikke kwark, je banketbakkersroom is dan bijna klaar. Haal daarna de steelpan van het vuur en voeg je het banketbakkersroom toe aan een mengkom of een ondiep (soep)bord. Blijf roeren tot de banketbakkersroom afkoelt. Tijdens het afkoelen zal de banketbakkersroom verder verdikken. Als het room afgekoeld is, dek je het bord af met een stuk huishoudfolie en zet je het bord in de koelkast voor minimaal 4 uur zodat de banketbakkersroom verder kan indikken.

Tip: je kan de banketbakkersroom ook de avond van te voren maken zodat de smaken goed kunnen intrekken. 

Tip2: je kan ook gebruik maken van verse vanille, gebruik dan 1 streng en de merg van 1 vanille stokje.

 

De koeken zijn erg snel gemaakt. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Begin met het opkloppen van de gesmolten roomboter, 65 g kristal sweet, snufje zout, vanille extract en de eieren. Klop dit voor 2 min zodat het een luchtig mengsel wordt. Weeg de amandelmeel en kokosmeel af en toer dit goed door zodat het goed gemengd is met elkaar. Mix dit vervolgens door het roomboter mengsel. Tot slot schep je met een houten lepel de kokosrasp door het mengsel. Maak zo’n 16 bollen en leg deze met ruime afstand van elkaar op een bakplaat bedekt met bakpapier. Leg er nog een bakpapier bovenop en druk de bollen platter (zo’n 1 cm dik). Bak de koeken af in de oven voor 15 min. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.

 

Als de koeken afgekoeld zijn, worden se harder en krokanter. Je kan daarna de banketbakkersroom in een spuugzat scheppen en het puntje afknippen. Spuit op 8 koeken een lekkere laag suikervrije en koolhydraatarme banketbakkersroom en druk daarna de andere 8 koeken op de banketbakkersroom. 

Bewaar ze in de koelkast in een afgesloten trommel. 

 

Teveel banketbakkersroom? Gebruik dit dan door de yoghurt sochtends of maak nog een andere koek waar je de banketbakkersroom kan gebruiken, bijvoorbeeld de suikervrije en koolhydraatarme bokkenpootjes! (Recept: www.steviala.eu)