Koolhydraatarme Kwarktaart! 

Dit heb je nodig:

Bodem

- 100 gram Konzelmann's Muesli met Bessen

- 100 gram noten melange

- 45 gram gesmolten roomboter

 

1e kwarklaag :

- 1 pot optimel bosvruchten

- 6 el slagroom

- 5 gelatine blaadjes

- 40 gram Damhert Chocolade Tablet Puur

 

2e kwarklaag:

- 200 gram Griekse yoghurt

- 100 ml slagroom

- 4 gelatine blaadjes 

- 20 druppels Steviala Druppels Bourbon Vanille

 

Koolhydraatarme kwarktaart

 

Bereiding:

Begin met de noten in een foodprocessor te doen en maal ze fijn. Voeg hier de beerenmuesli aan toe en vervolgens de gesmolten roomboter. Roer dit goed door en verdeel het mengsel in een springvorm van 20cm. Zet in de koelkast.

Week 5 gelatine blaadjes in koud water voor 5 min. Doe 6 el slagroom in een steelpannetje en verwarm dit, als het warm is knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg dit al roerend toe aan het slagroom. Als alles gesmolten is zet je de vuur uit. Giet het mengsel samen met de optimel kwark in een kom en roer goed door. Giet dit mengsel op de mueslibodem en zet vervolgens in de vriezer voor 10 min.

Na 5 min week je 4 gelatine blaadjes in koud water voor 5 min. Warm opnieuw het slagroom op (nu 100 ml). Als het slagroom warm js voeg je de uitgeknepen gelatine blaadjes eraan toe. Als het geheel gesmolten is voeg je dit toe aan de Griekse yoghurt. Roer / mix dit goed door, samen met de zoetstof druppels. Haal de springvorm uit de vriezer en voeg de Griekse yoghurt hieraan toe. Laat het geheel min 4 uur in de koelkast opstijven. 

 

Tip; maak het s'avonds en dan kan je s'ochtends genieten van een stukje!

 

Eetsmakelijk!