Koolhydraatarme Lasagne tulband

 

Wat heb je nodig?

- 7 bladen Dreamfields Lasagne

- snufje zout

- scheutje olijfolie 

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook fijn gehakt

- 200gr gehakt

- 1 blik tomatenblokjes

- 1 blikje tomatenpuree

- 2el Italiaanse kruiden

- zout&peper

- 4 rauwe ham

- 200gr roomkaas

- 1el Italiaanse kruiden 

- 1 ei

- handje parmezaanse kaas

 

koolhydraatarme lasagne tulband

 

Bereiding:

Kook een pan water en als dit kookt leg daar de Lasagna bladen in en kook voor 12min gaar. Snij uitje fijn en hak de knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak daar kort de uitjes en knoflook in. Rul het gehakt erbij. Als gehakt gaar is giet je de tomatenpuree, tomatenblokjes en de kruiden (zout peper en Italiaanse kruiden) eraan toe. Laat dit even sudderen voor 3 min en zet het vuur uit. Doe in een mengkom de roomkaas, ei, kaas en kruiden en roer dit goed door tot alles goed gemengd is. Verwarm de oven voor op 175graden hete lucht. Pak een tulband vorm en leg hier de Lasagne bladen in. Je legt ze er zo in dat je een “U” creëert waar je de vulling in kan doen. Je laat ook stukje Lasagne over de rand hangen. Je houdt als goed is 1 Lasagne blad over, hou deze even apart. Lepel er een bodem gehakt mengsel in, dan verdeel je het laatste lasagnablad over het gehakt. Vervolgens verdeel je de roomkaas mengsel erover. Dan leg je de rauwe ham erop en tot slot het restje gehakt erover. Vouw de Lasagna bladen nu weer dicht. Naar wens kan hier nog kaas overheen gestrooid worden. 

Bak de taart voor 30min in de oven en daarna kan je hem serveren!

Zelf kreeg ik hem niet mooi uit z’n vorm jammer genoeg! Maar de smaak was heerlijk! 

Eetsmakelijk!