Koolhydraatarme suikervrije cakerol
 
Wat heb je nodig?
 
- 4 eieren gesplitst
- 10 gram  gesmolten roomboter
- snufje zout
- 20 gram Cacao Poeder (Raw)
 
Vulling:
- 125 gram mascarpone of roomkaas
- 100 gram ongezoete slagroom
- 1 tl vanille extract
 
Koolhydraatarme suikervrije cakerol
 
Bereiding:
 
1. Oven voorverwarmen 180 graden hete lucht en bakplaat bekleden met bakpapier
2. Eiwit opkloppen met snufje zout
3. Overige ingrediënten bij elkaar in een kom doen en goed mixen
4. Helft van opgeklopt eiwit door de cacao mengsel mixen met een mixer
5. Rest van eiwit met spatel door mengsel heen spatelen om het luchtig te houden
6. Beslag op een bakpapier gieten en uitsmeren over gehele bakplaat
7. Bak de cake voor 10min in de oven
8. Laat de cake voor 5min afkoelen uit de oven
9. Leg twee huishoudfolie naast elkaar op de aanrecht en leg cake hier op. Rol de cake zo strak mogelijk op, pas op dat     de cake niet scheurt of breekt.
10. Leg de rol voor minimaal 15min in de koelkast om volledig te laten afkoelen 
11. Maak ondertussen met de vulling dor alle ingrediënten (niet de jam) met elkaar te mixen en op te kloppen. 
12. Haal de cake uit de koelkast en rol weer uit, smeer jam over de cake en daarna smeer je de vulling eroverheen
13. Rol de cake opnieuw op en verpak in huishoudfolie. 
14. Bewaar de cake in de koelkast en hij is het lekkerst als die minimaal een halve dag of dag in de koelkast heeft gelegen!