Pasta Carbonara gebruikt voor fase 1. Hier kun je hem zien in onze webshop.
 
Een pasta die je vermoedelijk wel kent uit de gewone keuken.
Pasta met een smeuïge witte saus gemengd met spekjes en kaas.
Deze pasta heet dus ook pasta carbonara en we waren dus heel benieuwd hoe het ging smaken.
Zonder de spekblokjes en zonder kaas.
 
Eiwitrijke Pasta Carbonara
 
Hoe maak je de pasta :
1 Je zet een ketel water op met een beetje water ( je hebt 140ml nodig )
2 De droge pasta en poeder doe je in het bakje
 
Inhoud proteïnerijke pasta carbonara
 
3 Als het water kookt meet je 140 ml af in een maatbekertje.
4 Langzaam giet je het water bij de pasta en poeder en blijft ondertussen goed roeren tot het 1 geheel is zonder klontjes. ( ideaal voor dit te bereiden is een kleine garde die je kunt kopen bij een huishoudwinkel )
 
Voeg water toe aan de pasta carbonara met extra veel eiwitten
 
Het eerste wat eigenlijk opvalt tijdens het roeren dat je een beetje een soort verbrande geur ruikt van het mengsel.
Dus niet de heerlijke geur van carbonara saus maar denk eerder aan de geur van verbrande spekjes….
We zijn benieuwd of we dat ook gaan proeven??
 
5 Als je de pasta mengsel goed hebt geroerd zet je het even 1 minuut op max vermogen in de magnetron. ( Bij ons is dat 1 minuut op 800 watt )
6 Na een minuut haal je het bakje uit de magnetron en laat je het nog even 2 a 3 minuten staan en uiteindelijk roer je er nog een keer door.
 
1 minuut in de magnetron
 
De smaak:
Eigenlijk valt die heel goed mee.
De verbrande geur die je ruikt bij het oplossen van het zakje mix is volledig verdwenen.
En eigenlijk ruikt het nog best lekker.
Het ziet er uit als pasta met een rijkelijke saus ;-)
Het is natuurlijk geen echte pasta carbonara maar voor ons toch een waardig alternatief tijdens het proteïne dieet.
 
De borden met de eiwitrijke pasta carbonara
 
We hebben niet het gevoel dat er extra groente onder de bereiding zelf moet.
Ook heeft de pasta carbonara geen extra smaakmakers nodig.
We hebben er een simpele salade bij gemaakt.
Komkommer in kleine blokjes gesneden.
Door bovenop enkele stukjes tomaat.
Dit samen besprenkelen met een beetje azijn.
En afwerken met peper.
 
Johnny & Fleurtje
 
Heb jij ook zo'n zin gekregen in deze eiwitrijke pasta? Hier kun je hem zien in onze webshop.
 
Bijbehorende salade bij de koolhydraatarme Pasta Carbonara