Schnitzel met champignonssaus en sla

 

Ingredienten 2pp

schnitzel met champignonsaus

 

Bereiding:

Verhit de roomboter in een diepe pan. Snijd het sjalotje in kleine stukjes en fruit deze in de roomboter. Snijd de champignons in kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan. Blijf goed roeren. Schep daarna de amandelmeel toe en roer je dit goed door. Voeg hieraan de warme bouillon en creme fraiche aan toe. Laat dit 5 min sudderen voordat je de Johannes broodpitmeel erdoor roert. Als je saus mooi ingedikt is, voeg je er naar smaak zout & peper aan toe.

 

Leg de kipfilet onder vershoudfolie en sla deze platter met een deegroller.

Smeer de kipfilets in met de citroensap en bestrooi met zout&peper. Verdeel de amandelmeel op een bord, kluts de ei los en leg op een 2e bord en tot slot een 3e bord met paneermeel.

Haal de kipfilet eerst door de amandelmeel, daarna door de ei en tot slot door de paneermeel. Herhaal dit met beide kipfilets.

Verhit de 25 gr roomboter in een pan en bak de schnitzels hierin gaar, of gebruik een airfryer op 180 graden en bak dit dan voor 15 min.

Serveer de schnitzel met de saus en bak sla.