Anita heeft deze keer voor ons het koolhydraatarme Adam's Brot  getest.
 
ingredienten koolhydraatarm brood
ik mag deze keer het Adam's brood gaat uitproberen, ik heb zelf een broodbakmachine maar dat durfde ik toch maar niet aan om de mix hierin te doen, dus ga ik het brood bakken in een cake blik.
Achterop de verpakking zit het kleine zakje met gist.
 
koolhydraatarm broodmix
de mix in de glazen kom en 330cc warm water erbij. Het laat zich meteen mengen en je krijgt eigen direct een stevige wat kauwgum-achtig massa.
 
koolhydraatarm brood in het bakblik
dan in de cakeblik en het blijft ook dan een massa wat niet eenvoudig uit te spreiden is, het voelt taai.
doek erover en 45 minuten op een warme plek gezet om te rijzen
 
rijzen van het koolhydraatarme brood
ondertussen de oven voor verwarmd op 180 graden en dan kan het cake blik er weer bij gepakt worden. Het ziet er niet echt heel aantrekkelijk uit moet ik eerlijk zeggen, het oogt nog steeds erg stevig. Dan 50 minuten de oven in.
 
koolhydraatarm brood uit de oven
tot mijn verbazing komt er eigenlijk een heel mooi brood tevoorschijn die niet van 'gewone' broden te onderscheiden is
 
koolhydraatarm brood
erg heet dus eerst maar een wat af laten koelen, de aanblik van dit brood valt me beslist niet tegen en het ruikt naar het kh- brood welke ik ook weleens in de supermarkt heb gekocht
 
snijden van het verse koolhydraatarme brood
het brood laat zich prima snijden in mooie plakken
 
het oog: het oogt beslist als een mooi brood en nodigt uit om ervan te gaan eten
de smaak: over smaak valt natuurlijk te twisten, ik vond het brood niet erg luchtig, het heeft een massieve, toch wel flauwe smaak wat echt op geleukt moet worden met een smaakvol beleg.
Het brood behoud toch de kauwgom achtige textuur waar ik niet zo van hou, maar als broodvervanger is dit niet verkeerd.