Het zakje met daarin de inhoud voor de Eiwitrijke Pasta Carbonara  gaf mij het gevoel dat het niet een hele grote portie zou zijn.
Daarin had ik wel gelijk, het leek en was niet heel erg groot.
Maar de produkten van Bregje na 4 jaar gebruiken kennende wist ik al dat ik er zeker voldoende aan zou hebben!
 
Eiwitrijke dieet Pasta Carbonara
 
De inhoud van het zakje heb ik in een kom gedaan en water gekookt om dit te mengen met 140cc heet water
ondertussen heb ik Parmezaanse kaas geraspt om aan het eind door de Carbonara te mengen.

Parmezaanse kaas door de proteïnerijke pasta carbonara
 
Ook had ik Pancetta spekreepjes gehaald. De plakjes zijn heel dun en qua koolhydraten en kcal laag, je bent er maar weinig van nodig.
 
Pancetta reepjes voor bij de eiwitrijke pasta carbonara
 
Ik heb 22 gram in stukjes gesneden ( wat neer kwam op +/- 70 Kcal en per 100 gram zitten er 0.2 koolhydraten in.)
Daarna een droge koekenpan en de stukjes spek op een laag vuurtje even een beetje aanbakken.
 
Gebakken pancetta voor bij de eiwitrijke pasta carbonara
 
De salade die ik erbij heb gemaakt is een Italiaanse salade:
gemengde sla met een mix van gedroogde tomaat, zonnebloem- en pompoenpitjes, stukjes komkommer, stukjes Regato kaas, rode paprika en groene olijven.
Van al deze ingrediënten gebruik je slechts een kleine hoeveelheid. Afgemaakt met een naturel dressing van Remia.
 
Dieet Salade voor bij de pasta met dressing van Remia
 
De Eiwitrijke Pasta Carbonara  gemengt met 140cc heet water, goed roeren tot het opgelost is. De spekjes erdoor geroerd, daarna 1 minuut in de magnetron, nog even weer roeren. De Parmezaanse kaas erop, even laten staan en klaar! 
 
Eiwitrijke pasta carbonara met een lekkere salade
 
het oog: het oogt samen met de salade smakelijk! Een schaaltje alleen lijkt nogal bleek qua kleur, maar ja dat heeft Carbonara van zichzelf al snel. De salade kleurt het geheel zeker op.
 
de smaak: Ondanks de spekjes en de Parmezaanse kaas was de smaak nog wat aan de flauwe kant, maar desondanks goed te doen, zeker in combinatie met een salade. Een eigen variatie met kruiden en/of specerijen vind ik wel aan te bevelen.
Het mengsel blijft wel indikken en de laatste happen waren beduidend steviger dan de eerste.
De Eiwitrijke Pasta Carbonara  is en lijkt weinig maar ik was absoluut voldaan!!
 
groetjes Anita