Ik heb een vriendin die in de buurt van Zadar woont in Kroatie en die mij tijdens mijn laatste bezoek aan haar gaf. Nu maakte zij dit met verse ingrediënten zoals zon gedroogde tomaten en dan is het nog lekkerder, maar ik benader het toch aardig moet ik zelf zeggen!
 
Ingredienten kroatische koolhydraatarme pasta
 
de ingrediënten: Koolhydraatarme Spaghetti  van Dreamfields (kan uiteraard ook met de macaroni of één van de andere pasta's), Pancetta (te koop bij de A.H) knoflook (het liefst vers maar had dit niet in huis), rode ui, zon gedroogde tomaatjes of zon gedroogde tomatentapenade, crème fraiche (die in warme gerechten kan) en Parmezaanse kaas.
 
Ui bakken met pancetta
de in stukjes gesneden ui samen met de in reepjes gesneden Pancetta rustig aanbakken
 
voeg knoflook toe en parmezaanse kaas
knoflook toevoegen naar eigen smaak, en geraspte Parmezaanse kaas voor een pittigere smaak erbij.
 
Voeg tomatentapenade toe
dan de zon gedroogde tomatentapenade toevoegen, zo'n 125 gram
 
Voeg creme fraiche toe bij de koolhydraatarme pastasaus
alles een poosje laten sudderen en als laatste de crème fraiche toevoegen, de hoeveelheid is ook in dit geval naar eigen smaak. Ik gebruik bij een pak spaghetti het hele bekertje
 
kook de koolhydraatarme spaghetti
de kleur op de foto wijkt af van de werkelijkheid, het is lang niet zo geel als het zich laat zien (kwam door het licht van de afzuigkap)
ondertussen de gekozen pasta koken.
 
Koolhydraatarme pasta met saus op Kroatische wijze
als de spaghetti gaar is kan dit op het bord gelegd worden en de mix erover, maar ik doe het ook weleens door de mix heen in de pan, dan trekken de smaken goed door de pasta heen. Voor de smaak kan er nog geraspte Parmezaanse kaas overheen gestrooid worden.
 
Bij ons thuis is dit een grote favoriet!!!
 
De saus kun je uiteraard ook goed eten met een andere pasta.
Deze keer heb ik hem gemaakt met Macaroni:
Lekkere pastasaus bij koolhydraatarme macaroni