Lekker hartig recept met veel groenten.
Recept is voor +/- 12 porties.
Ideaal dus om per portie in de vriezer te bewaren.
Koolhydraatarme Tomatensoep
Ingrediënten:
- 1,5 kg tomaten kan verschillende soorten tomaten zijn.
- 2 el olijfolie
- 1,5 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 stelen bosui
- 1/2 aubergine
- 1/2 courgette
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
- 3 magere rundvlees bouillonblokjes
- 1 magere groente bouillonblokje
- 2 liter water
- peper
 
Oven op 180 graden voor verwarmen.
 
Grote ovenschaal pakken.
Alle groente wassen, en grof snijden.
Deze in de ovenschaal doen.
Dan de italiaanse kruiden en peper er over doen, en als laatste de olijfolie erover verdelen.
 
De schaal +/- 30 minuten in de voorverwarmde oven zetten, en regelmatig even omroeren.
 
Groenten uit de oven voor de tomatensoep
 
Alle groenten in de ovenschaal
 
Ondertussen op het vuur het water koken en de bouillonblokjes toevoegen.
 
Na een half uur haal je de ovenschaal uit de oven en doe je de groente bij de bouillon.
 
De groenten zitten bij de bouillon
 
Nu nog even met de staafmixer er door en je hebt een heerlijke hartige soep.
Eventueel nog bij kruiden met zout en peper.
En eventueel afwerken met een klein beetje Zwitserse strooikaas.
 
Staafmixer in de koolhydraatarme tomatensoep
 
Koolhydraatarme tomatensoep met extra veel groenten