Vandaag was het heerlijk weer. Met een beetje pech was het de laatste zomerdag van het jaar, maar we blijven hopen op een heerlijke nazomer.

Wij zijn hier redelijke barbecue fanaten. Als het lekker weer is gaat de BBQ aan, gewoon gezellig buiten koken en eten, heerlijk.

Uit Amerika heb ik laatst een Low Carb BBQ boek over laten komen, daar is de hele koolhydraatarm levensstijl al wel redelijk ingeburgerd. (bij een hoop mensen daar ook niet helemaal volgens mij) 
Dit boek staat echt bommetje vol met lekkere recepten varierend van hamburgers met 1KH per stuk tot deze heerlijke aardappelsalade. Nu zijn aardappels redelijk uit den boze ivm de koolhydraten erin, maar de schrijfster is erachter gekomen dat gekookte en afgekoelde bloemkool wel echt heel erg op de aardappel lijkt die daar normaal in zit.

Bij een BBQ hoort van oudsher vaak een aardappelsalade. Nu kun je toch een lekkere 'aardappelsalade' eten en toch gewoon keihard aan het lijnen zijn.... 

Vandaag hebben we dus ook deze UnPotato Salad gemaakt en er van gesmuld! Per portie zit er 2 gram koolhydraten in dus dat is goed te doen! 

Let op: het is een flinke bak salade die dit recept opleverd! Je kunt hier met gemak een man of 8 van salade voorzien tijdens een BBQ. Zorg dus ook dat je een flinke kom hebt waar je het in kunt doen.

Koolhydraatarme AardappelsaladeBenodigdheden

1 flinke bloemkool
4 stengels fijngesneden bleekselderij
1 gesnipperde rode ui
4 flinke grote lepels mayonaise
lekkere scheut wijnazijn
2 zakjes suiker (Tagatesse Sticks = koolhydraatarm)
4 hard gekookte eieren, in stukjes
Zout, peper, (verse) bieslook

Bereiding

Snij de bloemkool in kleine blokjes van zo'n 1x1 cm. Kook ze een minuut of 10 licht-gaar en giet af. (niet TE gaar)

Giet de bloemkool af en doe die in een grote schaal samen met de bleekselderij en de ui.

Doe in een aparte schaal de mayonaise, azijn, zout, peper en nepsuiker. Roer goed door, je krijgt nu een lekker sausje.
Giet de saus over de bloemkool en roer goed door.

Als laatste doe je de eieren er doorheen, roer nu niet te veel meer zodat het eigeel nog een beetje intakt blijft.
Strooi er overheen nog wat vers geknipte bieslook en zet een paar uur in de koelkast om af te koelen. 

Koud serveren....