Inca'cao

Wat Inca'cao anders maakt is dat ze voedingstechnologie combineren met een luxe chocolaterie.
Ze zijn niet de standaard ' Erythritol / stevia' chocolaterie maar gaan veel verder dan dit.
Niemand houd ervan om gecategorieseert te worden, vandaar dat Chef Vincent producten ontwikkelde die toegankelijk zijn voor een groot publiek zoals personen met chronische aandoeningen ( vb diabetes), medische- en nutritionele ketose levensstijlen, koolhydraatarme diëten, FODMAP dieet en natuurlijk iedereen die het graag wenst te doen met minder suiker.
Als chef en voedingsconsulent merkte hij vaak dat voor deze hierboven opgesomde doelgroepen wel producten bestaan maar geen luxe gamma en zeker niet met de applicatie van de voedingstechnologie die hij op punt zette binnen in Inca'cao. Luxe segmenten houden zich jammer genoeg minder bezig met deze doelgroepen. Chef Vincent wenste dus zijn vakkennis toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek. Zodat onder andere ook deze bovenstaande vermelde doelgroepen ook van een gastronomisch product kunt genieten. Zo is voorbeeld de 'Chocolat Intense' gemaakt met vanillestokken afkomstig van Tahiti
Verder zijn de ingrediënten van Inca'cao onvergelijkbaar met een conventionele suikervrije smeerpasta's: palm olie, een goedkoope zoetstof vervanger, wat cacaopoeder en synthetische vanille. Deze ingrediënten zijn goedkoop en geven minder leuke effecten met zich mee zoals zachte stoelgang door de zoetstof, of winderigheid door geconcentreerde oplosbare vezels die sterk fermenteren. Hiervoor is er geen plaats binnen Inca'cao.
Vetten
De smeerpasta's bevatten een dream team van gezonde vetten:
- Cacaoboter
- 10% Octaanzuur uit kokosnoten om de aanmaak van een zuivere brandstof te stimuleren
- 10% Ghee rijk aan vetoplosbare vitaminen, Omega 3
- Macadamia olie voor de Omega 7
Zoetstof vervanger
De zoetstof vervanger van Inca'cao stelde Chef Vincent samen om geen impact om de bloedspiegel te hebben en vriendelijk te blijven voor het metabolisme.
- Polydextrose : een prebiotisch vezel die vriendelijk is en minder sterk fermenteren zoals natuurlijke vezels:Inuline of oligo sacchariden, Tapioca vezels of resistente maltodextrine. Ook hebben deze vezels een hogere GI dan het vezels die we gebruiken
- Erythritol : een natuurlijke suiker met een GI van 1
- D-ribose : een natuurlijke suiker met een Negatieve GI
- Thaumatine: een fruit eiwit uit een afrikaanse vrucht ( Katemfe). GI 0
Collageen
Ook zochten we om onze collageen inname te verhogen, zo verrijken we al onze producten met een collageen complexe ( type I, II, III,V en IX)
Maar bovenal: het is vooral heel erg lekker!