De chemische samenstelling werd bekend in de achttiende eeuw. Het wordt in natuurlijke staat gevonden in een verscheidenheid van vruchten, vooral in druiven.
Wijnsteenbakpoeder is residu dat kristalliseert en zich af zet aan de binnenkant van de wijnvaten tijdens alcoholische fermentatie of gisting. Het verzamelde residu wordt gebruikt als grondstof voor de vervaardiging van geraffineerd wijnsteen dat wordt verkregen door opeenvolgende reinigingen van het ruwe product.
Veel mensen geven de voorkeur aan wijnsteenbakpoeder, omdat dit door zijn samenstelling een natuurlijker soort bakpoeder is.
21g wijnsteenbakpoeder is voldoende voor 500g bloem
De verpakking bevat 180gr.
SKU | Mattisson-Wijnsteen |
---|---|
Is dit een Groen product? | Ja |
Manufacturer / Merk | Mattisson |
Type Maaltijd | Koolhydraatarm |
Geschikt voor fase | 1, 2, 3, 4, Na het dieet |
Bereidingswijze | Wijnsteenbakpoeder is een natuurlijke variant van bakpoeder en bevat geen chemische rijsmiddelen. Het poeder kan gebruikt worden als rijsmiddel voor (glutenvrij)brood-, koekjes- en taartdeeg en kan in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt als bakpoeder, ongeveer 20 gram per 500 gram meel. Koel, droog en gesloten bewaren. |
Ingredienten | Biologische Maiszetmeel, 24,7% zuurteregelaar: wijnsteen (monokaliumtartraat E336), rijsmiddel: natriumbicarbonaat (E500), E336 is kaliumzout uit wijnsteen, een natuurlijk zuur dat ook voorkomt in verschillende soorten fruit, zoals druiven, E500 is een natuurlijk mineraal, gemaakt uit steenzout of zeewater. Herkomst: Duitsland |
Voedingswaarden | Voedingswaarde per 100 g |
You may also be interested in
-
Hennepzaad (500 gr)€ 11,95