Bel ons op 013 - 8080 211

Gratis verzonden vanaf € 40. Koolhydraatarm, Eiwitdieet en Atkins.

Adam's Brot

Adam Lapiniak van Adam's Brood uit Duitsland heeft in het verleden erg veel last gehad van overgewicht. Nadat hij enkele jaren koolhydraatarm heeft geleefd is hij weer volledig in vorm. Echter tijdens het koolhydraatarme eten kwam hij erachter dat er eigenlijk niet echt een lekker koolhydraatarm brood is. Natuurlijk is er koolhydraatarmer brood wat je bijvoorbeeld bij de bakker kunt halen, maar vaak zitten hier toch nog heel veel koolhydraten in.

Juist omdat hij toch echt op zijn koolhydraten wilde letten heeft hij Adam's Brood ontwikkeld. Dit is een koolhydraatarm brood wat zeer weinig koolhydraten bevat, maar daarnaast ook nog goed smaakt. Er zitten veel zaden en pitten in en is gemakkelijk te bereiden. (je hebt bv niet eens een broodbakmachine nodig, je kunt het gewoon in de oven bakken).

De basis van het Adam's brood heeft hij ook gebruikt om een pizzabodem mix te maken.

Wat zit in het Adam's Brood?

De broodmix bevat heel veel abrikozenpit meel. Dit meel wordt niet veel gebruikt in broodmixen, maar het maakt het brood wel erg lekker. Daarnaast zitten er amper koolhydraten in, en dat is weer mooi meegenomen...

Hoe maak je het Adam's Brood klaar?

Heel simpel:
Je doet de mix in een kom samen met de meegeleverde gist. Je giet er 230 ml handwarm water bij. Nu ga je 2 minuten kneden zodat je een mooi luchtig brood krijgt. 
Het deeg doe je in een bakblik en zet je 45 minuten in de oven op 50 graden zodat hij kan rijzen. Nu haal je het brood eruit en zet de oven op 200 graden. Als de oven op temperatuur is besprenkel je het deeg met een beetje water en zet het nu voor 50 minuten in de oven. 
Even af laten koelen en je koolhydraatarme Adam's Brood is helemaal klaar.

7 artikel(en)

per pagina

7 artikel(en)

per pagina

Moment...