Adam's Broodmix Donker 2.0
- Koop 6 voor € 3,66 en bespaar 6%
- Koop 12 voor € 3,54 en bespaar 9%
- Koop 24 voor € 3,42 en bespaar 12%
Adam's heeft een vernieuwde mix voor low carb brood (Adam's Brot 2.0). Nu nog lekkerder, hij is minder "gummy"...
Behalve deze variant voor low carb donker brood is er ook een voor wit brood.
Adam's heeft een vernieuwde mix voor low carb brood (Adam's Brot 2.0). Nu nog lekkerder, hij is minder "gummy"...
Behalve deze variant voor low carb donker brood is er ook een voor wit brood.
Als je het brood hebt gemaakt (heel simpel) zit er 1,1 gr koolhydraten per 100 gr in. Dat is ECHT heel weinig.... Het ligt er een beetje aan hoe dik je een snee maakt, maar als je een snee van 35 gram hebt krijg je 0,3 gr koolhydraten binnen.
Deze broodmix is ideaal voor iedereen die op de koolhydraten moet letten, maar toch graag wat brood wil eten.
Normaal koolhydraatarm brood van de bakker bevat toch nog snel 7 gram kh per snee, dit hele brood bevat 4,4 gram koolhydraten!
Het brood met minder koolhydraten kun je gemakkelijk maken door wat handwarm water toe te voegen aan de broodmix en de (bijgeleverde) gist, even kneden, laten rijzen en bakken. De structuur is iets of wat richting 'cake'. De smaak is ook iets anders dan echt brood, maar smaakt zeer zeker gewoon goed. Eventueel kun je de sneetjes ook roosteren naderhand (komt ook weer ten goede aan de smaak).
Wist je trouwens dat je hier ook koolhydraatarm stokbrood van kunt maken?
Gewoon het deeg van de Adam's Broodmix niet in een cakeblik doen, maar in 2 slierten op een bakplaat met bakpapier leggen. Wel iets korter bakken.
Tip: voeg 230 ml warm water toe aan het bakmengsel, roer met een eetlepel en kneed met de hand tot het deeg een beetje plakkerig is, voeg geen extra water toe, bevochtig je handen met water en vorm een brood, leg op de bakplaat en zet in de oven.
Laat ongeveer 45 minuten rijzen op 50 ° C en voeg dan een kopje warm water toe. Haal vervolgens het kopje uit de oven en zet de oven op 160 ° C (convectie). Bak het brood ongeveer 40 minuten. Maak de gebruikte kom eerst schoon met warm water en met de hand, daarna alleen met een spons, dit is snel gedaan.
Eventueel overgebleven deeg kan gemakkelijk van de spons worden geplukt.
SKU | Adams-BrotDonker |
---|---|
Merk | Adam's Brot |
Type Maaltijd | Koolhydraatarm |
Geschikt voor fase | 1, 2, 3, 4, Na het eiwitdieet |
Bereidingswijze | Het brood kan makkelijk met de hand bereid worden. Aleen water toevoegen en 2 minuten kneden. Hierna het brood laten rijzen en afbakken in de oven (45 minuten, kleine broodjes 30 minuten). Het brood kan op de plaat of in een vorm gebakken worden. * een aantal minuten GOED kneden
* 45 minuten in de oven op 50 graden in een cakeblik om te rijzen.
* Het bakblik uit de oven en door laten verwarmen naar 160 graden. (ondertussen kan het brood nog wat verder rijzen / rusten)
* besprenkelen met wat water en nu terug in de oven
* 40 minuten later is hij goed.
Deze mix is niet geschikt voor de broodbakmachine. Variatietips: Het brood kun je naderhand in de broodtrommel bewaren (NIET in een plastic zak!) Proefondervindelijk hebben we de volgende bewaartip voor je: Tip: voeg 230 ml warm water toe aan het bakmengsel, roer met een eetlepel en kneed met de hand tot het deeg een beetje plakkerig is, voeg geen extra water toe, bevochtig je handen met water en vorm een brood, leg op de bakplaat en zet in de oven. |
Ingredienten | Tarweproteïne, biologische zonnebloemproteïne, lijnzaad, zonnebloempitten, havervezel, appelvezel, kristalzout, gist, kruiden Allergenen: Bevat melk, sesam en soja. Kan sporen bevatten van sesamzaad, gluten en granen. Bevat geen conserveringsmiddelen. 250 gram broodmix geeft circa 400 gram bereid brood. |
Voedingswaarden | Netto koolhydraten: 0,3 gr per snee van 35 gr (0,64 gr per 100 gram) |