Adam's Brot Broodmix Wit 2.0 (Mega 2-Kilo Verpakking, 8 Porties)

Waardering:
80% of 100
€ 27,89

Adam's heeft een vernieuwde mix voor low carb brood. Nu met nog minder koolhydraten!
Behalve deze variant voor witbrood is er ook een voor donkerder brood.

Dit is de voordelige 2 kilo verpakking. In deze zak zit 2 kilo broodmix, hiermee kun je 8 broden maken.

Dit is de voordelige 2 kilo verpakking. In deze zak zit 2 kilo broodmix, hiermee kun je 8 broden maken.

Adam's heeft een vernieuwde mix voor low carb brood (Adam's Brot 2.0). Nu met nog minder koolhydraten!
Behalve deze variant voor witbrood is er ook een voor donkerder brood.

Als je het brood hebt gemaakt (heel simpel) zit er 0,9 gr koolhydraten per 100 gr in. Dat is ECHT heel weinig.... Het ligt er een beetje aan hoe dik je een snee maakt, maar als je een snee van 35 gram hebt krijg je 0,3 gr koolhydraten binnen. 

Deze broodmix is ideaal voor iedereen die op de koolhydraten moet letten, maar toch graag wat brood wil eten.
Normaal koolhydraatarm brood van de bakker bevat toch nog snel 7 gram kh per snee, dit hele brood bevat 3,6 gram koolhydraten! 

Het low carb brood kun je gemakkelijk maken door wat handwarm water toe te voegen aan de broodmix, even kneden, laten rijzen en bakken. De structuur is iets of wat richting 'cake'. De smaak is ook iets anders dan echt brood, maar smaakt zeer zeker gewoon goed. Eventueel kun je de sneetjes ook roosteren naderhand (komt ook weer ten goede aan de smaak).

 

Wist je trouwens dat je hier ook koolhydraatarm stokbrood van kunt maken?
Gewoon het deeg van de Adam's Broodmix niet in een cakeblik doen, maar in 2 slierten op een bakplaat met bakpapier leggen. Wel iets korter bakken.

Tip: voeg 230 ml warm water toe aan het bakmengsel, roer met een eetlepel en kneed met de hand tot het deeg een beetje plakkerig is, voeg geen extra water toe, bevochtig je handen met water en vorm een ​​brood, leg op de bakplaat en zet in de oven.
Laat ongeveer 45 minuten rijzen in de oven op 50 ° C (zet een kopje warm water in de oven erbij). Haal vervolgens het kopje uit de oven en zet de oven op 160 ° C (convectie). Bak het brood ongeveer 40 minuten. Maak de gebruikte kom eerst schoon met warm water en met de hand, daarna alleen met een spons, dit is snel gedaan.
Eventueel overgebleven deeg kan gemakkelijk van de spons worden geplukt.

Meer informatie
SKU Adams-BrotWhite2KILOMEGA
Merk Adam's Brot
Type Maaltijd Koolhydraatarm, Keto
Geschikt voor fase 1, 2, 3, 4, Na het eiwitdieet
Verpakking Inhoud 2 kilo, in totaal 8 porties
Bereidingswijze

 

Deze mix is niet geschikt voor de broodbakmachine.

Kneed het bakmengsel met de hand met 230 ml handwarm water ca. 2 minuten tot een deeg. Zodra het kleverig word, stoppen met kneden, geen extra water toevoegen. Leg het deeg in een ingevette bakvorm of als brood op de bakplaat en dek af met een doek. Laat ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plaats. Bestrijk het oppervlak vervolgens met water en bak ongeveer 40 minuten op 160°C (convectie). Voor ongeveer 400 g brood.

* een aantal minuten GOED kneden
* 45 minuten in de oven op 50 graden in een cakeblik zodat hij kan rijzen.
* Het bakblik uit de oven en door laten verwarmen naar 160 graden. (ondertussen kan het brood nog wat verder rijzen / rusten)
* besprenkelen met wat water en nu terug in de oven
* 40 minuten later is hij goed.

Variatietips:
Leg het deeg op een bakplaat (op bakpapier) en krijg zo een vloerbrood.
Eventueel kun je ook kleine broodjes maken, dan hoef je het brood nog maar 25 minuten bij 180 graden te bakken.
Uiteraard kun je er ook een keer olijven, hazelnoten of andere ingrediënten door het deeg heen mengen.

Het brood kun je naderhand in de broodtrommel bewaren (NIET in een plastic zak!) 

Proefondervindelijk hebben we de volgende bewaartip voor je: 
Als het brood afgekoeld is kun je het brood gerust een dag of 2 bewaren in een schone theedoek. 
Rol het brood op in dezelfde theedoek als die je gebruikt hebt om het brood te laten rijzen en bewaar het brood op je aanrecht of in de kast. 
Het koolhydraatarme brood verliest zo wel een klein beetje van z'n knapperigheid, maar hij blijft een aantal dagen vers op deze manier.

Tip: voeg 230 ml warm water toe aan het bakmengsel, roer met een eetlepel en kneed met de hand tot het deeg een beetje plakkerig is, voeg geen extra water toe, bevochtig je handen met water en vorm een ​​brood, leg op de bakplaat en zet in de oven.
Laat ongeveer 45 minuten rijzen op 50 ° C en voeg dan een kopje warm water toe. Haal vervolgens het kopje uit de oven en zet de oven op 160 ° C (convectie). Bak het brood ongeveer 40 minuten. Maak de gebruikte kom eerst schoon met warm water en met de hand, daarna alleen met een spons, dit is snel gedaan.
Eventueel overgebleven deeg kan gemakkelijk van de spons worden geplukt.

Ingredienten

vitaal-tarwe-eiwit, gouden lijnzaadmeel*, lijnzaad, zonnebloempitten, havervezel, kristalzout, gist, specerijen.
(* deels ontolied)

kan sporen van sesamzaad bevatten.
Bevat gluten

Voedingswaarden

Netto koolhydraten: 0,3 gr per snee van 35 gr (0,9 gr per 100 gram)
Kcal: 227 per 100 gr
Eiwit: 43,1 gr per 100 gr
Vet: 4,1 gr per 100 gr 
- waarvan verzadigd vet: 0,9 gr
Vezels: 9,3 gr
Zout: 0,8 gr

Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Adam's Brot Broodmix Wit 2.0 (Mega 2-Kilo Verpakking, 8 Porties)
Je waardering
Recent Bekeken
Geen recent bekeken producten
Alles wissen
NIEUWSBRIEF?
© Afvallen met Bregje. Alle rechten voorbehouden.