Happy Beautiful You

€ 24,95

Dit boek vol met mooie foto's vertelt de verhalen van mensen die over schoonheid vertellen en het schoonheidsideaal.
Een eye-opener!

Happy Beautiful you laat zien dat elke vrouw mooi is, ongeacht maat, lengte, lichamelijke- of geestelijke beperking of herstel na een ernstige ziekte.

Schoonheid is jezelf zijn

Vrouwen over schoonheid en het schoonheidsideaal.

Veel vrouwen zijn niet tevreden over hun uiterlijk. Maar wat is échte schoonheid? Schoonheid is een betrekkelijk begrip, zeker als je kijkt naar wat mensen vroeger mooi vonden en wat tegenwoordig als schoonheidsideaal geldt. Lang en slank? In de oertijd vonden ze  dat niet mooi. In dit fascinerende fotoboek zijn 75 bekende en onbekende vrouwen gefotografeerd van alle leeftijden en vertellen zij openhartig over hun geheel verschillende kijk op schoonheid en hun weg naar zelfacceptatie.  

De centrale vraag is of er daadwerkelijk een schoonheidsideaal bestaat? En zo ja in hoeverre worden vrouwen daardoor beïnvloedt? Zo vertelt een topmodel dat schoonheid niet altijd gelukkiger maakt en komen ook vrouwen met zware brandwonden en lichamelijke beperkingen (door ziekte of aangeboren) aan het woord, die tevreden zijn met hoe ze eruit zien. Maar ook, hoe ervaart zwemster Ranomi Kromowidjojo schoonheid en wat betekende het voor actrice Monique Rosier, toen ze zich bevrijdde uit de hel die boulimia heet.
Deze vrouwen hebben één overeenkomst; schoonheid is pas echt schoonheid als je accepteert wie je werkelijk bent. 

Via social media en stichtingen (zoals Down Syndroom Stichting, Roos Prommenschenckel Stichting en Borderline Stichting)  konden vrouwen zich voor dit boek aanmelden. En dat deden ze massaal. De fotoshoots hadden als doel om al deze vrouwen een mooie dag te bezorgen en zelfacceptatie te bevorderen.

Anouk Dijkstra (1981) had jarenlang moeite zichzelf te accepteren. Als bedenker van het non-profit initiatief Happy Beautiful You stimuleert ze mensen te kijken naar kracht, schoonheid en kwaliteiten van zichzelf en hun omgeving. Eerder verscheen haar tekstenbundel’ de geboorte van de perfecte ik’.

Het project Happy Beautiful You zet zich belangeloos in om schoonheid te laten zien van mensen ongeacht afkomst, leeftijd, ziekte, lichamelijke of geestelijke beperking. Kerndoel is zelfacceptatie en positieve beeldvorming rondom schoonheid en kwaliteiten van  mensen.  

Meer informatie
SKU Boek-HappyBeautifulYou
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Happy Beautiful You
Je waardering
Recent Bekeken
Geen recent bekeken producten
Alles wissen
NIEUWSBRIEF?
© Afvallen met Bregje. Alle rechten voorbehouden.