Celtic Sea Salt komt van oorsprong uit de Guérande streek in Bretagne, Frankrijk. Daar wordt het gewonnen middels een 2000 jaar oude methode. Van alle zouten die verkrijgbaar zijn heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natrium, namelijk 89,7 %. Daarmee is Keltisch zout zachter en vriendelijker dan alle andere zouten die verkrijgbaar zijn.
Keltisch zeezout heeft een grijze kleur doordat het zeezout zich mengt met verschillende klei mineralen. Hierdoor wordt het Keltisch zeezout dus ook mineralenrijker dan andere vormen van zout. Doordat het zout niet gewassen wordt blijven alle mineralen behouden. De klei moerassen zorgen er daarnaast voor dat het zout op een natuurlijke manier gezuiverd worden en daardoor dus vervuilingsvrij is.
Het voordeel van ‘natuurlijk’ ongeraffineerd zout is dat je er veel minder van nodig hebt dan bij ‘gewoon’ tafelzout omdat de smaak veel uitgesprokener is.
Fleur de sel
Celtic sea salt fleur de Sel uit de Guérande is toch net wat ander zout dan het grove Keltisch zeezout. Fleur de sel is een unieker product omdat het de bovenste, zeer dunne laag is van de bassins waarin ook het grove Keltisch zeezout wordt gewonnen.
SKU | Mattisson-CelticSeaSaltFleur | ||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Gluten- of Lactosevrij | Glutenvrij, Lactosevrij | ||||||||||||||||
Merk | Mattisson | ||||||||||||||||
Type Maaltijd | Eiwitdieet, Koolhydraatarm, Vegan, Caloriearm | ||||||||||||||||
Geschikt voor fase | 1, 2, 3, 4, Na het eiwitdieet | ||||||||||||||||
Verpakking Inhoud | 125 gram | ||||||||||||||||
Ingredienten | 100% Guérande Keltisch Zeezout |
||||||||||||||||
Voedingswaarden | Voedingswaarde per 100 g
|