Meest Gestelde Vragen

VragenHier vindt je meest gestelde vragen over het eiwitdieet ofwel proteinedieet.

1. Ik vraag mijzelf af of het eiwitdieet een crashdieet is.....
Nee, want een crashdieet leidt tot verlies van spierweefsel en mede hierdoor gaat de stofwisseling langzamer werken. Een crashdieet bevat te weinig vitaminen en mineralen die niet worden aangevuld met voedingssupplementen. Bij een crashdieet volg je geen programma om het streefgewicht te behouden. Fase 1 en fase 2 zijn gericht op het afvallen zelf en fase 3 en fase 4 zijn gericht op het langzaam weer toelaten van koolhydraten. Soms volg je een crachdieet 3 weken en zal je ook de gewenste kilo's zijn verloren, maar als je daarna weer meteen gewoon gaat eten zonder op of af te bouwen, zit alles er meteen weer bij.

2. Ik vraag mijzelf af of ik na het dieet van Afvallen met Bregje weer normaal kan gaan eten....
Ja. Maar stel jezelf de vraag wat je verstaat onder weer normaal eten. Als je weer terug gaat naar je oude eetpatroon, waardoor je overgewicht ontstaan is, dan zal je wer in kilo's aan komen. Als je het dieet goed afbouwt en je min of meer houdt aan het eetpatroon van fase 4, zal je zien dat je veel minder snel aan kilo's aankomt.

3.  Ik vraag mijzelf af waarom  ik het dieet van Afvallen met Bregje ga volgen en geen gewoon calorie-arm dieet... 
Bij een gewoon dieet verlies je veelal spieren en vocht. Dat is niet de bedoeling. De bedoeling is dat je vooral, en bijna uitsluitend, overtollig lichaamsvet gaat verliezen. De speciale maaltijden beschermen de spieren en maken een zeer snelle vetverbranding mogelijk. Dat is waar het om draait. Spiermassa geeft vorm aan het lichaam en zorgt voor het verbranden van calorieën.

5. Ik vraag mijzelf af waarom is er geen sprake is van het bekende jojo-effect....

De maaltijden beschermen de spieren en stimuleren een snelle vetverbranding. Hierdoor raak je enkel kwijt wat je teveel heeft: vetmassa. Door het beschermen van de spiermassa blijft het calorieverbruik behouden. Daarnaast bevat het dieet van Afvallen met Bregje een ingebouwde stabilisatiefase. Dit blok garandeert, wanneer je na het dieet niet meer eet dan je nodig hebt en voldoende beweegt, een levenslang resultaat.

6. Ik vraag mijzelf af of ik tijdens dit dieet kan  blijven sporten of dat ik erbij mag gaan sporten of bewegen....
Ja, bewegen is voor iedereen goed, vooral tijdens het afvalproces. Let wel op de signalen van jouw lichaam, vraag niet te veel van je lichaam, bouw het langzaam op. De eerste 2 weken van het dieet moet je geen intensieve sport beoefenen, omdat jouw lichaam te weinig koolhydraten heeft. Pak het daarna weer rustig op. 

Geen fanatieke sporter? Houd dan de volgende tips in gedachten: Samen sporten gaat makkelijker en is beter vol te houden dan alleen. Zoek een sport die bij je past. Begin niet te fanatiek, dan valt het alleen maar tegen waardoor je makkelijker opgeeft. Ga voor resultaat, volg een combinatie van cardio- en krachttraining. Varieer ook met sporten net zoals met de voeding, dan hou je het veel beter vol!

Vergeet niet na het sporten iets te eten. Je lichaam heeft veel energie verbruikt en al je koolhydraatreserves zijn uitgeput. Het is belangrijk om deze aan te vullen, doe je dit niet gaat je lichaam de net aangemaakte spiermassa afbreken voor energie. En dat is zonde en ook niet nodig. Neem dus na het sporten bijvoorbeeld een shake van Afvallen met Bregje.

7. Ik hoef maar 5 kilo verliezen, moet ik dan ook alle fases volgen?
Ja, want of je nu 40 kilo kwijt moet of 5 kilo, de uitleg voor het dieet moet even serieus zijn, en zal dus even lang duren. Bovendien is de stabilisatiefase ook dezelfde. Het is wel zo: personen die 5 tot 12 kilo moeten verliezen hoeven minder maaltijden aan te schaffen.

8. Ik val nu al een paar dagen achter elkaar niet af. Moet ik me nu zorgen maken?

Nee hoor. Je gewicht varieert omdat je vochthuishouding ook dagelijks wisselt. Als je meer vocht vasthoudt, weeg je ook zwaarder. Als je het dieet strikt volgt, hoef je je geen zorgen te maken. Het kan ook goed zijn dat je wel aan vetten hebt verbrand of dat je meer spiermassa hebt gekregen door de hoeveelheid eiwitten. Wil je zeker weten dat je het dieet goed volgt, of val je langer dan een week niet af? Stuur dan een mailtje naar info@afvallenmetbregje.nl Ik help je graag!

9. Ik heb een etentje tijdens fase 1, mag ik dan wel uiteten gaan?

In fase 1 moet je proberen om niet uiteten te gaan, maar soms kom je er ook niet onderuit.

Pak die dag dan 1 eiwit produkt minder! (Dus 1 dag fase 2) Als voorgerecht neem je dan een salade, dressing apart, vraag geen brood erbij, je mag ook iets van mager vlees nemen of vis. Als hoofdgerecht neem je iets van vis of mager vlees, vraag de saus apart erbij, vraag om een portie extra groenten, laat de frietjes of gebakken aardappelen of rijst staan. Pak als nagerecht een lekker kop koffie of thee.

10. Ik vraag mijzelf af wat ketose betekent?

Na 48 uur heeft jouw lichaam alle koolhydraatreserves opgebruikt en schakelt het over op een alternatieve energiebron: de vetreserves in het lichaam. Deze vetverbranding wordt ketose genoemd. Het is een natuurlijke biochemische afslankreactie van het lichaam. Een groot voordeel is dat het lichaam alleen de vetmassa afbreekt en dat de spiermassa (mede door de eiwitten) behouden blijft.

11. Waarom val ik af door op mijn koolhydraten en vetten te letten?

Als je koolhydraten en vetten eet, wordt dit door je lichaam gebruikt voor de verbranding van energie. Maar als je méér koolhydraten en vetten inneemt dan dat je beweegt, wordt het opgeslagen als lichaamvet en niet meer gebruikt als een energiebron. Door dus je koolhydraten te verminderen, gaat jouw lichaam over op een natuurlijke vetverbranding, ketose, en gebruik jouw lichaam jouw opgeslagen vetten als energieverbrander.

12. Ik vraag mijzelf af waarom ik eiwitten moet eten?

Eiwitten zijn bouwstoffen voor het lichaam en leveren daarnaast energie. Ze zijn erg belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam omdat ze een rol spelen bij vele regelprocessen zoals de spijsvertering, transport en overdracht van prikkels. 
Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Een aantal van deze aminozuren kan het lichaam zelf maken en een aantal kan het lichaam alleen via de voeding binnenkrijgen. Producten met veel eiwitten hebben allemaal een andere kwaliteit, als een product alle benodigde aminozuren bevat is het van hoge kwaliteit.

13. Ik werk overdag en heb niet veel tijd om de maaltijden te bereiden, kan ik dit dieet dan volgen?

Wij hebben kant en klare maaltijden,dranken, repen en snacks in het programma. Vooral repen zijn uitermate geschikt voor onderweg. Je kunt ook voor op het werk jouw warme of koude dranken, etc. in een thermosfles meenemen. Neem altijd een extra maaltijdzakje mee.

14. Ik heb volgens mij gezondigd, kan dit kwaad?

Afwijkingen van het dieet kunnen het succes vertragen. Zelfs kleine opnames van suiker, zoetigheden, zetmeel of vetten onderbreken je eiwit dieet. Als je onmiddelijk weer opstart met het eiwit dieet is de schade beperkt tot 1 á 2 dagen niet afslanken.

15. Ik gebruik medicijnen, mag ik dan afvallen met het dieet van Afvallen met Bregje?

Bij medicijn gebruik adviseren wij altijd om contact met jouw huisarts of specialist op te nemen, omdat het kan zijn dat de dosis aangepast moet worden door gewichtsverandering.

16. Ik heb een feestje of een bruiloft, wat kan ik dan het beste doen?

Geniet van het feest. Of je nu een klein beetje zondigt of veel zondigt, je raakt uit de ketose fase. Het duurt dan weer 24 uur voordat deze stofwisseling terugkomt. Je hebt dan 1 à 2 dagen geen gewichtsverlies.
Maar zorg ervoor dat je jezelf niet gaat inhouden en daardoor meer moeite krijgt met het dieet. Je kan beter een top bruiloft of feest hebben en dan wat langer doorgaan met dieeten.

17. Waarom mag ik geen fruit eten?

Natuurlijk is fruit gezond, en je mag dit straks in fase 3 ook weer gaan eten. Fruit bevat natuurlijke fruitsuikers. Het woord suikers zegt het al, die zetten zich weer om in koolhydraten en die moet je juist beperken.

18. Waarom mag ik geen melk produkten?

Melk bevat melksuikers, en deze suikers zetten zich weer om in koolhydraten en deze moet je juist beperken. Vanaf fase 2 mag je weer langzaam melk produkten toe gaan voegen.

 

Let opStaat jouw vraag er niet bij? Mail me en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Recent Bekeken
Geen recent bekeken producten
Alles wissen
NIEUWSBRIEF?
© Afvallen met Bregje. Alle rechten voorbehouden.