Een paar tips in geval van...

Je voelt je niet lekker tijdens het eiwitdieet

let opOnderstaande klachten kunnen eventueel voorkomen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Ieder lichaam reageert anders op het volgen van dit dieet!

Obstipatie

Blijf vooral veel drinken, neem meer toegestane groenten uit fase 1 om zo meer voedingsvezels binnen te krijgen. Probeer een half uurtje per dag te bewegen; wandelen is prima. Je kunt ook natuurlijke stoelgang thee van Damhert proberen.

Diarree/Winderigheid

Door verandering in het voedingspatroon of een teveel aan rauwe groenten, kunnen sommige ingewanden heftig reageren. Doordat het lichaam niet gewend is aan een voeding die rijk is aan eiwitten kan dit in het begin ook tot winderigheid leiden. Dat komt doordat de bacteriën in de dikke darm bij het verwerken van eiwitten extra gas kan vormen.

Honger

Het eventuele gevoel van honger neemt na 24-48 uur af. (zodra je in ketose bent) Blijft het gevoel van honger aanhouden, neem dan op dat moment een extra product van Afvallen met Bregje. Het eiwit zorgt voor een verzadigd gevoel. Neem extra groenten. Drink voldoende water. N.B. Verwar het trekgevoel niet met honger. Je mag ook een opkikkertje pakken.

Hoofdpijn / Duizeligheid

Hoofdpijn komt voor, maar kan soms gedurende de eerste dagen soms zelfs gepaard gaan met een lichte misselijkheid. Dit kan veroorzaakt worden doordat jouw lichaam gewend is aan de vele suikers/koolhydraten die je gewend was te eten. Drink altijd veel (2 liter per dag!) en spoel het lichaam, zodat het de afvalstoffen kan kwijtraken. Je mag eventueel een paracetamol nemen. Neem een multi vitamine en eventueel is kalium aanbevolen. Je kan ook kiezen voor de drainer. Dit werkt vochtafdrijvend, zuiverend en hoofdpijnverminderend.

Misselijkheid

Jouw lichaam moet wennen aan het eiwitdieet. Het kan zijn dat je de eerste dagen misselijk bent na het eten van de eiwitproducten. Dit kan door het ontgiftigingsproces komen. Na een aantal dagen gaat het van zelf over. Als je dagenlang overgeeft en diarree hebt, dan heb je waarschijnlijk een eiwitallergie. Overleg met Afvallen met Bregje en stop in dit geval met het dieet.

Slechte adem

Dit kan het gevolg zijn van de fysiologische productie van aceton (ketose) en is een bewijs dat je het dieet goed volgt. Ketonen zijn bijproducten van vetafbraak en worden via uitademen en urine uitgescheiden. Het probleem is op te lossen door het gebruik van een mondspray of suikervrije kauwgom. Op een takje en of blaadje peterselie kauwen kan ook helpen.

Spierkrampen / verzuring van de spieren / slap gevoel in de benen

Zijn meestal het gevolg van het gebrek aan mineralen; natrium, kalium, calcium en magnesium. Met name de inname van extra kalium en magnesium wordt aangeraden. Je kunt ook kiezen om een voedingssupplement te nemen die een mix van alle in zich heeft. Wat wij ook aanraden is een half uurtje per dag te wandelen waarbij je goed inademt om veel zuurstof binnen te krijgen, zuurstof gaat de verzuring in uw lichaam tegen. Extra groenten nemen (in ieder geval niet overslaan). Groenten zorgen voor een betere verhouding tussen de zuren en basen in jouw lichaam. En als laatste: drink verdeeld over de dag 2 liter water.

Verstoorde Menstruatie

Door het eiwitdieet gaat het hormoon insuline omlaag. Hierdoor kan de menstruatie uitblijven. Als je een sterk verzuurd lichaam hebt kan een extra menstruatie ontstaan. Het lichaam gebruikt de menstruatie in dat geval voor het afvoeren van afvalstoffen. De menstruatiecyclus reguleert zich vanzelf weer.

Het koud hebben

Tijdens het dieet kun je het kouder hebben dan normaal. Dit is een reactie van je lichaam op de verlaagde energie inname. Pak een dekentje als je op de bank zit...

Allergische reactie

Als je tijdens het eiwitdieet last krijgt van een allergische reactie bestaat de mogelijkheid dat:

  • Je allergisch bent voor een ingrediënt in de eiwitmaaltijden 
  • Het lichaam niet bestand is tegen de verhoogde inname van eiwitten
  • Het kan ook zijn dat je last hebt van lactose allergie, omdat de maaltijd vaak voorzien zijn van melkeiwitten. 

In geval van een allergische reactie is het niet toegestaan een eiwitdieet voort te zetten of te volgen.

let opHet gebruik van de informatie, vrijblijvende niet medische adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. Zij zijn niet bedoeld als vervanging van het advies van jouw eigen arts of specialist. De informatie op deze website is niet bedoeld voor diagnose van gezondheidsproblemen of het voorschrijven van medicatie. Mocht je twijfelen aan jouw gezondheid. Raadpleeg dan ter alle tijden een arts.
 

Recent Bekeken
Geen recent bekeken producten
Alles wissen
NIEUWSBRIEF?
© Afvallen met Bregje. Alle rechten voorbehouden.