Xanthaangom is een gom die veel gebruikt wordt als verdikkingsmiddel in voedsel om een hogere viscositeit te krijgen.
Xanthaangom is een gom die veel gebruikt wordt als verdikkingsmiddel in voedsel om een hogere viscositeit te krijgen. Naast het gebruik als verdikkingsmiddel wordt het ook gebruikt als stabilisator, emulgator en als vervanger van gluten. Xanthaangom kan al bij een kleine hoeveelheid (ongeveer 1%) een grote verhoging van de viscositeit van een vloeistof veroorzaken. Zowel in koude als warme vloeistoffen.
Het betreft een pot van 50gr.
SKU | Natuurlijk-Xanthaangom |
---|---|
Gluten- of Lactosevrij | Glutenvrij, Lactosevrij |
Merk | Natuurlijk Natuurlijk |
Type Maaltijd | Koolhydraatarm |
Geschikt voor fase | 1, 2, 3, 4, Na het eiwitdieet |
Verpakking Inhoud | 1 pot van 50 gr |
Ingredienten | xanthaangom |