Bel ons op 013 - 8080 211

Zomervakantie: tijdelijk 4 dagen per week verzending. Lees meer...

Recepten in Fase 1

Heb jij een lekker recept dat je wilt delen?

Stuur dan jouw recept naar info@afvallenmetbregje.nl en jouw recept wordt geplaatst op deze site. 

 


Recepten met eiwit producten (gebaseerd op 1 persoon):

 

Aardappelpuree:

Algemene bereidingswijze:

Doe het zakje aardappelpuree in een kom en voeg hier 90 ml water aan toe. Meng de massa met een garde of vork.

Ovenschotel met Chinese Kool:

Benodigdheden:

1 zakje aardappelpuree, ¼ Chinese Kool, 25 gram peultjes, ½ rode ui, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, vers gemalen peper en zout, Zwitserse strooikaas.

Bereiding:

Verwarm de over voor op 215 graden. Snijd de kool en de peultjes in stukken en smoor deze in een wok met een eetlepel olijfolie. Voeg na enkele minuten 2 eetlepels water, 1 eetlepel tomatenpuree, peper en zout toe. Leg de gesmoorde groenten in een ovenschaal. Roer de zeer fijngesneden ui door de aardappelpuree en verdeel dit over de groenten. Bestrooi het geheel met wat Zwitserse strooikaas. Doe de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Andijviestamppot:

Benodigdheden:

1 zakje aardappelpuree, 150 gram andijvie, ½ rode ui, ½ rode peper, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel (hot) kerriepoeder, vers gemalen peper en zout.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 215 graden. Snijd de andijvie, ui en rode peper (zonder zaadjes) in stukken. Bak de ui en rode peper in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de andijvie toe en laat deze zacht worden. Maak het gehaal op smaak met peper en zout. Doe de groenten in een ovenschaal. Roer kerriepoeder en zout door de aardappelpuree en verdeel dit over de groenten. Doe de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Witlof met aardappelpuree:

Benodigdheden:

1 zakje aardappelpuree, 3 stronkjes witlof, 75 ml sour cream, olijfolie, mosterd, peper, zout,  knoflookpoeder, 50 gram slankie strooikaas.

Bereiding:

Voeg in de pan olijfolie toe en bak hierin de witlof in ongeveer 3 minuten. Voeg daarna de souercream toe. Maak de puree klaar volgends de gebruiksaanwijzing en voeg daar een beetje mosterd, peper, zout en knoflookpoeder aan toe. Voeg de gebakken witlof toe en voeg de strooikaas erbij. Goed door elkaar mengen.

Prei stamppotje met shii-takes

Benodigdheden: 

1 zakje aardappelpuree, 4 el olijfolie, 2 zakken gesneden prei (a 300 g), 1-2 tl kerriepoeder, 2 bakjes shii-takes (a 100 g), 1 el sojasaus

Bereiding:   

Verwarm 2 el olie in een grote koekenpan of wok en roerbak hierin de prei 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en de kerriepoeder. Leg de prei apart. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de shii-takes al omscheppend op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Breng ze op smaak met sojasaus en (versgemalen) peper. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep  daarna de prei er losjes doorheen.  Leg de puree op het bord en schep de gebakken shii-takes er overheen.

 

Chili:

Algemene bereidingswijze: 

Doe 170 ml koud water in een schaaltje of kom en meng het zakje hier doorheen.

Pittige Chili:

Benodigdheden:

1 zakje Chili, 100 gram snijbonen, ½ rode peper, 1 theelepel chilipoeder, vers gemalen peper en zout.

Bereiding:

Snijd de snijbonen in stukken. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd deze in stukjes. Stoom de snijbonen en peper beetgaar. Voeg de chilipoeder en de Chili toe en laat het gehaal 5 tot 10 minuten doorverwarmen. Breng de Chili op smaak met peper en zout. 

Witlof en paprika met Chili:

Benodigdheden:

1 zakje Chili, 4 stronkjes witlof, 1 rode paprika, 1 rode ui, olijfolie

Bereiding:

Witlof halveren, kern verwijderen en struikjes in lange repen snijden.  Paprika, ui en witlof 4 min. roerbakken in de olijfolie. Chili klaarmaken volgens bereidingswijze en toevoegen aan de roergebakte witlof, paprika en ui

 

Parmentier

Algemene bereidingswijze:

Doe 170 ml koud water in een schaaltje of kom en meng het zakje hier doorheen.

Hachee (Parmentier) met peultjes:

Benodigdheden:

1 zakje parmentier, 30 gram peultjes, ½ rode ui, 1 eetlepel olijfolie, 1 kruidnagel, 1 laurierblaadje, peper en zout.

Bereiding:

Stoom de peultjes met de kruidnagel en het laurierblaadje beetgaar. Bak de gesneden ui in 1 eetlepel olijfolie in de wok beetgaar. Doe de peultjes in de wok en voeg hierbij de Hachee en laat dit 5 tot 10 minuten doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Haal voor het serveren, de kruidnagel en het laurierblaadje uit de Hachee.

Hachee (Parmentier) met spinazie:

Benodigdheden:

1 zakje parmentier, 1 zakje gewassen spinazie, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1/2 blikje tomatenblokjes en kruiden na keuze.

Bereiding:

Roerbak de knoflook en de ui, voeg daar de tomatenblokjes aan toe en handje voor handje de spinzie en voeg de kruiden na eigen smaak toe. Maak de parmentier klaar volgens de gebruiksaanwijzing en voeg die uiteindelijk toe aan de groenten.

 

Spaghetti Bolognese

Algemene bereidingswijze:

Doe 170 ml koud water in een schaaltje of kom en meng het zakje hier doorheen.

Spaghetti Bolognese met verschillende groenten:

Benodigdheden:

1 zakje Spaghetti Bolognese, ½ courgette, 100 gram champignons, 100 gram broccoli, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout, Zwitserse strooikaas.

Bereiding:

Snijd de groenten in stukken en wok deze in 1 eetlepel olijfolie beetgaar. Doe de Italiaanse kruiden bij de groenten. Voeg het spaghettimengsel aan de groenten toe en laat het 5 tot 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Maak de spaghetti af met peper en zout. Serveer eventueel met Zwitserse strooikaas.

Spaghetti Bolognese met wortel en tomaat:

Benodigdheden:

1 zakje Spaghetti Bolognese, 150 gram wortelen, 1 ui gesnipperd, 1 blikje tomatenblokjes, 1 stengel bleekselderij, olijfolie en (verse) oregano.

Bereiding:

In een pan de olijfolie verhitten en roerbak daar alle groenten rustig in totdat het gaar is daarna de tomatenblokjes toevoegen, Spaghetti volgens bereidinswijze klaarmaken en uiteindelijk bij de groenten toevoegen.

 

Soepen (cream): 

Algemene bereidingswijze:

Doe 50 ml water in de shaker en giet de inhoud van het zakje soep erin. Schud ongeveer 10 seconden en vul de shaker aan met water tot 170 ml en warm dit vervolgens op de magnetron 90 seconden op 800 Watt. Of verwarm de soep in een pannetje.

Gevulde groentesoep:

Benodigdheden:

1 zakje groentesoep, ½ groene paprika, 50 gram champignons, 50 gram broccoli, ½ courgette, verse bieslook, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel mosterd, peper en zout.

Bereiding:

Snijd de groenten in stukjes en bak deze kort in de olijfolie. Voeg de groenten toe aan de warme soep en maak op smaak met bieslook, mosterd, peper en zout.

Champignonsoep met paddenstoelen:

Benodigdheden:

1 zakje champignonsoep, 25 gram shiitake paddenstoelen, 25 gram kastanjechampignons, 3 peultjes, 1 bosuitje, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

Bereiding:

Snijd de paddenstoelen en de peultjes in stukken en bak deze zachtjes in de olijfolie beetgaar. Snijd de bosui in ringetjes. Roer de paddenstoelen, peultjes en bosui door de warme soep. Maak op smaak met peper en zout.  

Pittige Chinese tomatensoep:

Benodigdheden:

1 zakje tomatensoep, 100 gram taugé, 2 takjes verse koriander in stukjes, ½ rode peper, 1 theelepel sojasaus, peper.

Bereiding:

Blancheer de taugé in kokend water. Snij de koriander in stukjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in stukjes. Voeg de taugé, koriander, sojasaus en rode peper aan de warme soep toe. Maak op smaak met peper.  

Soep met courgette

Benodigdheden:

1 zakje soep naar keuze, ½ courgette in blokjes, 1 theelepel olijfolie, 1 blokje tuinkruiden bouillon, 2 takjes fijngeknipte peterselie, 150 gram kastanje champignons in vieren, 150 gram taugé

De courgette koken in 200 ml water met het bouillonblokje. Ondertussen de champignons bakken in olijfolie. De champignons kruiden met een beetje knoflookpoeder. Als de courgette gaar is, het zakje soep mixen met 300 ml water en bij de courgette gieten. De taugé circa 2 minuten koken. Verdeel eerst de taugé en vervolgens de champignons over 2 flinke kommen. Schep de soep erover. Server de soep met fijngeknipte peterselie, basilicum lente-ui of bieslook.

Soep met bleekselderij

Benodigdheden:

1 zakje soep naar keuze, 1 potje asperges of 200 gram verse asperges, 2 stengels bleekselderij, 1 tomaat, 1 bosuitje, 3 dl water, 1 theelepel bouillonpoeder, 1 snufje kruiden naar smaak, 1 theelepel knoflookpoeder

Giet het vocht uit het potje asperges in een pannetje en bewaar de asperges om op het laatst aan de soep toe te voegen. Indien je voor verse asperges kiest, vang het kookvocht op.

Snijd de bleekselderij samen met bosuitje en de tomaat in stukken. De bleekselderij en de tomaat in het kookvocht met wat bouillonpoeder in een pannetje op een laag vuur laten koken. Kook de groenten tot ze beetgaar zijn. Voeg er een zakje soep maar smaak aan toe en roer alles nogmaals goed door. Op smaak brengen met verse kruiden, voeg als laatste de asperges toe en laat die nog een paar minuten opwarmen. Voor het opdienen de bosui in fijne snippers over de soep strooien.

Voldoende voor 2 dagen of 2 personen


Omelet:

(voor alle omeletten en pannenkoeken geld, voeg toegestane groenten toe die je lekker vind)

Algemene bereidingswijze:

Doe 120 ml water in de shaker en giet de inhoud van het zakje omelet erin. Schud ongeveer 10 seconden.

Omelet bacon-kaas ovenschotel:

Benodigdheden:

1 zakje omelet kaas-bacon, 50 gram bloemkool, 25 gram peultjes, 25 gram sperziebonen, verse peterselie, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

Bereiding:

Verwarm de over voor op 225 graden. Snijd de bloemkool, peultjes en sperziebonen in kleine stukjes en stoom de groenten beetgaar. Leg de groenten in een met olijfolie, ingevette ovenschaal. Giet de omelet eroverheen. Doe de schaal in de oven en laat de omelet ongeveer 20 tot 25 minuten stollen. Bestrooi met fijngesneden peterselie.

Omelet uit de oven:

Benodigdheden:

1 zakje omelet naar keuze, 100 gram broccoli in kleine roosjes, 1 halve groene paprika, 100 gram snijboontjes in kleine stukjes, 1 halve courgette in kleine stukjes, 50 gram prei in dunne ringen, 50 gram cherrytomaatjes, 1 halve eetlepel kruiden naar smaak, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 1 snufje knoflookpoeder, 1 eetlepel olijfolie

Algemene bereidingswijze:

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Snijd de groenten in kleine stukjes, stoom/kook de broccoli tot het beetgaar is. Bak ondertussen in een koekenpan met olijfolie eerst de groene paprika, circa 4 minuten. Voeg hier de overige groenten aan toe en bak het geheel nog even goed door. Als de broccoli beetgaar is schep je deze er samen met de kruiden er doorheen. Verdeel de groenten in een kleine ovenvaste schaal en schenk hier de omelet overheen. De groenten moeten geheel bedekt zijn onder het omeletmensgel. Bak de omelet in de oven op circa 180 graden, in circa 20 minuten gaar tot de omelet gestold is. Haal de omelet uit de schaal met een spatel en snijd deze in 2 gelijke stukken. Serveer de omelet met een lekkere groene salade.

Tip: verdubbel de hoeveelheid groenten en maak deze omelet voor 2 dagen. Makkelijk op te warmen in magnetron, ook lekker als lunch.

 

Pizza:

Algemene bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. 
Kneed de inhoud van het zakje pizza-bodem en 40 ml water tot een deeg. Voeg naar smaak eventueel wat zout en Italiaanse kruiden toe. Neem een stukje bakpapier en vlak het deeg hierop zo veel mogelijk uit (tot een diameter van ongeveer 15cm) met de vingers of de bolle kant van een lepel.
Meng de inhoud van het zakje topping met 25-30 ml water tot een vloeibare saus, voeg zout en kruiden toe naar smaak. Laat even staan om in te dikken.
Smeer dit mengsel met een lepel uit over de pizzabodem.
 
Bak de pizza af in de oven, op een bakplaat in circa 15-20 minuten. Eet hiernaast een salade.

Pizza met groenten: 

Benodigdheden:

1 zakje pizzamix, klein blikje tomatenpuree, 50 gram kastanjechampignons, ½ ui, ½ groene paprika, 4 plakjes courgette, 1 takje verse oregano, 1 eetlepel olijfolie, verse peper en zout, Zwitserse strooikaas

Tip:

Meng door het deeg een snufje zout en bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, zo proeft de bodem ook nog eens lekker!

Bereiding:

Verwarm de over voor op 225 graden. Snijd de champignons, de courgette in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Verdeel de tomatenpuree over de pizza. Beleg de pizza met de groenten en giet er 1 eetlepel olijfolie overheen. Strooi oreganoblaadjes, zout en peper en Zwitserse strooikaas er overheen. Bak de pizza 15 tot 20 minuten gaar.

 

Fusilli of tagliatelle met tomaat

Benodigdheden:

1 zakje fusili of tagliatelle, 100 gram broccoli, 100 gram cherrytomaatjes, 150 gram rucola sla, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel zongedroogde tomaatjes, 1 snufje zout, 1 snufje peper

Algemene bereidingswijze:

Bereidingstijd: circa 15 minuten

Snijd de broccoli in kleine stukjes, kook deze tot ze beetgaar zijn, kook ondertussen de fusilli of tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en roerbak deze samen met de broccoli in de olijfolie. Voeg aan de groenten hier de fusilli en de kruiden toe.

 

Fusilli of tagliatelle met courgette

Benodigdheden:

1 zakje fusilli of tagliatelle, 150 gram groene asperges, 100 gram champignons, 1 courgette, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 1 halve theelepel uien poeder, 1 halve theelepel knoflookpoeder

Algemene bereidingswijze:

Bereidingstijd: circa 15 minuten

Kook de groene asperges tot ze beetgaar zijn. Was ondertussen de courgette en snijd deze in halve maantjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. Bak de champignons in de olijfolie tot ze bijna gaar zijn, voeg hier de courgette aan toe. Bak alles tot de courgette bijna gaar is. Kook ondertussen de fusilli of tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg als laatste de beetgare asperges en de fusilli toe aan de champignons en courgette. Doe de Italiaanse kruiden, uienpoeder en knoflook erbij en schep het geheel in de warme pan nog een keer voorzichtig door.

Serveer met een lekkere salade!

Moment...