Bel ons op 013 - 8080 211

Zomervakantie: tijdelijk 4 dagen per week verzending. Lees meer...

Recepten in Fase 2, 3 en 4

Heb jij een lekker recept wat je graag wilt delen?

Stuur dan jouw recept naar info@afvallenmetbregje.nl en jouw recept zal op deze site geplaatst worden.

 


 

Marjon stuurde ons de volgende recepten.... Heerlijk!

Pasta met garnaal en Boursin cuisine en broccoli/champignon:

  • Koolhydraatarme pasta van Dreamfields
  • Garnalen ( grijze of gamba’s)
    • Grijze (1 ons p.p.)
    • Gamba’s (4-5 p.
  • 2 eetlepels Boursin Cuisine (knoflook)
  • 2 ons broccoli roosjes p.p.
  • Champignons
  • Verse zwarte peper

Garnalen/gamba’s, indien bevroren, ontdooien. Broccoli in roosjes snijden en blancheren, champignons in plakjes snijden en licht aanbakken in klein beetje olie. Broccoli erbij en de 2 eetlepels Boursin Cuisine. Garnalen/gamba’s erbij. Alles warm laten worden. Lekker met verse zwarte peper erover.

Pasta koken en bijvoegen. Lekker met sla.

Zalm met Boursin

Wat ook heel lekker is: zalm uit de oven.
Zalm bedekken met Boursin Cuisine (welke je lekker vindt).|
In de oven op 180-190 grd. Ongeveer 10 min.

Lekker met allerlei groenten.


 

Op de site van Amber Albarda staat het volgende recept . Het is super lekker, helemaal ook omdat je nu geen sausje mist bij de bloemkool. 

 

 Citroenbloemkool met knoflook

bloemkool in panDit is mijn favoriete manier om bloemkool klaar te maken (en te eten!). De citroensmaak is totaal onverwacht en samen met de knoflook en het zeezout vormt het een bijzonder smakelijk geheel. Bovendien is het supergezond! Ik vraag me altijd af hoe je iets oer-Hollands als bloemkool interessant kan maken zonder in het standaard sausje te vervallen. Volgens mij komt dit aardig in de buurt.

Voor 3-4 personen

1 bloemkool (van redelijke afmeting)
olijfolie
1 flinke citroen
2 tenen knoflook, gepeld
een flinke handvol gesneden bieslook
een stuk feta, naar smaak afgebrokkeld
zeezout

Snij de bloemkool in kleine roosjes van gelijke grootte (zie foto). Was ze en laat uitlekken in een vergiet. Verhit een scheut(je) olijfolie in een koekenpan en schep de bloemkoolroosjes in de pan als de olie goed heet is. Bak ze in 6-7 minuten goudbruin maar nog lekker knapperig. Eerst de ene kant van de roosjes, daarna de andere kant.

Boen intussen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de knoflook uit boven de bijna gare bloemkool (als je dit in het begin al doet verbrandt de knoflook) en bak nog even 30 seconden mee. Haal de pan van het vuur en schep de citroenrasp, een flinke snuf zeezout en de bieslook door de bloemkool. Verbrokkel de feta (hoeveelheid naar smaak) erboven en schep het geheel nogmaals om. Serveer direct.

 


 

 

Van Patricia ontvingen wij de onderstaande 3 recepten:

"Zelfs mijn gezin en mijn visite smult ervan."

Broccolitaart:

Nodig:
500 gr broccoli (in kleine stukje), 200 gr gerookte spekreepjes (hamblokjes of kip kan ook), 150 gr gorgonzola (ik heb hem ook al eens met geraspte kaas gemaakt), 4 eieren, 2 dl slagroom, Peper en zout

Bereiding:
Kook of stoom de broccoli gaar en bak de spekreepjes krokant. Schep de broccoli en de spekreepjes in een quichevorm van 22 cm doorsnede. (Ik maak het in een gewone ovenschaal) Brokkel de gorgonzola er overheen of strooi de geraspte kaas erover. Roer de eieren door de slagroom en breng het op smaak met peper en zout. Giet het over het mengsel en bak het in de oven in 40/45 minuten gaar op 200 graden. Verwarm je oven wel even voor!!!


Quiche met oesterzwammen

Nodig:
1 eetlepel olijfolie, 300 gr oesterzwammen, 500 gr champignons (in plakjes snijden), 1 el boter, 2 kleine sjalotjes (fijngehakt), 1 el verse tijm (fijngehakt), 100 gr geraspte kaas, 300 ml slagroom, 6 eieren opgeklopt, Zout/peper/nootmuskaat

Bereiding:
Snijd de steeltjes van de oesterzwammen fijn en laat de hoedjes heel. Verwarm de olie in de pan en voeg al de paddenstoelen toe om te roerbakken, op smaakbrengen met zout en peper. Temper de warmtebron en voeg de boter,sjalotjes en tijm toe en bak deze al roerende mee. Meng de room en eieren in een kom samen met zout/peper/ en een mespuntje nootmuskaat. Doe de helft van de kaas in een siliconen bakvorm of ovenschaal. Hier bovenop schep je de paddenstoelen. Schenk het eimengsel er boven op. Verdeel de resterende kaas erover. Bak de quiche 50 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Serveer er een lekkere salade bij.


Verse pastasaus.

Nodig:
1 wortel, 4 takjes basilicum, Olijfolie, 250 gr rundergehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 el tomatenpuree, 500 gram tomaten, 100 ml witte wijn, Zout, Versgemalen peper

Bereiding:
Schil en snijd de wortel in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en hak de steeltjes fijn. Verhit olie in een pan en rul het gehakt. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de bleekselderij en paprika in blokjes. Voeg de groenten, basilicumsteeltjes en de tomatenpuree toe en bak kort mee. Snijd de tomaten invieren. Voeg de tomaten toe en blus af met de witte wijn. Laat de saus circa 30 minuten, zonder deksel op de pan, zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vlak voor het serveren de basilicumblaadjes toe.
Serveer met pasta naar keuze.


Italiaanse kip in bakpapier (4 personen)

Nodig:

1 citroen, schoongeboend, 1 courgette, 4 kipfilets, 250 g cherry tomaten, 4 el zwarte olijven, 4 el pesto

Beredeiding:

1.Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 4 stukken bakpapier van 40 x 40 cm naast elkaar op het werkvlak. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. 2. Snijd de courgette in dunne plakjes, vermeng ze met wat zout, peper en de geraspte citroenschil. Verdeel de courgette over het midden van de stukken bakpapier. 3. Snijd de kipfilets schuin in vier gelijke plakken, bestrooi ze met zout en peper en leg ze op de courgette. Verdeel de tomaatjes en de olijven over de kip en schep er 1 el pesto op. Druppel wat citroensap over de kip. 4. Sla het bakpapier over de vulling en rol de randen naar boven toe op. Leg de pakketjes naast elkaar op een bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de kip en groenten in 20 min. gaar worden. Leg de pakketjes elk op een bord. Maak ze aan tafel open.


Bloemkool met bosui en kip (4 personen)

Nodig:

1 bloemkool, in roosjes, 1 zakje bosui (3 stuks) in ringetjes, olijfolie, 300 g kipfilet  in plakken, 4 tomaten  in parten, 1 bakje basilicum (15 g) blad gescheurd

Bereiding:

1. Breng een flinke laag water aan de kook in een pan waar de stoommand of de bolzeef precies op of in past. Gebruik je een zeef, let dan op dat het water de zeef niet raakt. Doe de bloemkool erin en leg een deksel erop. Stoom de bloemkool in 10 min. beetgaar, let op dat niet al het water verdampt. Voeg de laatste minuut de bosui toe. 2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. gaar. Meng 4 el olie en de tomaten en breng op smaak met peper en zout en roer het samen met de basilicum door de bloemkool. Serveer de bloemkool met de kip.


Biefstuk met groenten in sojasaus (2 personen)

Nodig:

1 eetlepel olie, 200 gram biefstuk in dunne reepjes, 100 gram wortel schuin in dunne plakes, 1 rode ui in dunne reepjes, 1 stuik paksoi in repen, wat sojasaus

Bereiding:

Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstuk op hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Schep de wortel, ui en paksoi erdoor en roerbak nog 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Roer de sojasaus erdoor en warm het gerecht nog 1 minuut goed door.


Biefstuk met paddenstoelen tapenade (4 personen)

Nodig:

1 eetlepel olijfolie, 4 biefstukjes a 120 gram, 1 kleine ui fijngehakt, 1 tomaat in stukjes, 100 gram champignons in stukjes, 1 gele paprika in stukjes, 2 takjes verse paprika fijn gehakt, fijn gehakte peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een pan en bak de biefstukjes 1 minuut aan iedere kant. Bestrooi met peper en zout en haal het vlees uit de pan. Bak in dezelfde pan al omscheppende de ui, tomaat, champignons, paprika en tijm enkele minuten. Roer de peterselie erdoor en haal de pan van het vuur. Beleg de biefstukjes met het champignon mengsel en zet 2 minuten in de oven. Voeg een lekkere salade aan het gerecht toe.


Gerookte zalmpasteitjes (2 personen)

Nodig:

250 gram gerookte zalm in dunne reepjes, 1/2 komkommer ontdaan van de zaadjes, 1/2 venkelknol, 2 el sour cream, 2 el mierikswortelcreme, 2 el citroensap, 2 el (vers gehakte) dille, peper en zout en wat rucola voor de garnering

Bereiding:

Rasp de komkommer en de venkel grof en laat het goed uitlekken. (komt vocht vanaf) Meng alle ingredienten behalve de rucola in een kom. Strooi er een beetje zout en wat peper over. Zet het mensel 30 min. in de koelkast. Schep daarna het zalmmengsel in twee ronde vormpjes en maak 2 mooie bergjes op een bord. Garneer met rucola. Je kan er eventueel ook wat kappertjes aan toevoegen.

Moment...