Bel ons op 013 - 8080 211

Gratis verzonden vanaf € 40. Koolhydraatarm, Eiwitdieet en Atkins.

Herfstige Recepten

Denk je aan de herfst, dan denk je aan paddestoelen!

Speciaal voor jou hieronder een aantal lekkere koolhydraatarme recepten met "paddestoelen"

( de koolhydraten staan erbij vermeldt op basis van 1 persoon)

 

Salade met gerookte kip en portobello (4 personen, 2 gram khdr)

Nodig:

2 portobello champignons, 3 bosuitjes in ringen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook fijngehakt, zwarte peper, 1 eetlepel witte wijn azijn, 50 gram geroosterde amandelen (schaafsels), 1 zak eikenbladslamelange, 2 gerookte kipfilets in dunne plakken

Bereiding:

Portobello's schoonvegen, steeltje afbreken en hoed in dikke repen snijden. In koekenpan bosuitjes 2 min. in 2 eetlepels olie fruiten. Portobello toevoegen e al omscheppend 3-4 min. bakken. Laatste min. knoflook meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en paddestoelen even laten afkoelen. In kommetje dressing kloppen van azijn, rest van de olie, zout en peper. Amandelschaafsels verwarmen tot ze bruin worden. Sla over 4 borden verdelen, kipfilet en potobello erop leggen. Salade besprenkelen met dressing en garneren met de geroosterde amandelen.

 

Gevulde portobello met geitenkaas (4 personen, 2 gram khdr)

Nodig:

4 grote portobello champignons, 2 el olijfolie, 1 limoen schoongeboend, 15 gram (verse) tijm, 100 gram zachte geitenkaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor om 180 graden. Bestrijk de potobello dun met olie en bestrooi ze met zout en peper. Rasp 1/2 theelepel van de groene limoenschil af. Prak de limoenschil en tijmblaadjes door de kaas en breng op smaak met peper. Verdeel het kaasmengsel over de open onderkant van de portobello's. Leg ze op het rooster van de oven. In ongeveer 7 tot 10 minuten klaar, afhandelijk hoe rauw de portobello is.

 

Champignonsalade (4 personen, 1 gram khdr)

Nodig:

1 bakje champignons, 1/2 citroen, geperst, 1 zak veldsla, 4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Snijd de champignons met een scherp mesje in zeer dunne plakjes. Schep ze om met het citroensap en laat ze 5 min. staan. Schep de champignons met het citroensap om met 3 eetlepels olie, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de veldsla over 4 borden, schep de champignons erop en druppel er 1 eetlepel olie over.

 

Kerriespruitjes (4 personen, 7 gram khdr)

Nodig:

500 gram spruitjes, 2 eetlepels olie, 1 grote ui, fijngesneden, 150 gram katenspek in reepjes, 1 dunne prei in dunne reepjes, 250 gram champignons in plakjes, 2 tenen knoflook geperst, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel mosterd, 4 takjes (verse) tijm, 50 ml slagroom, 1 theelepel sambal

 

Bereiding:

Kook de spruitjes 10 minuten voor. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en het spek goudbruin. Voeg de prei, de cahmpignons en de knoflook toe en fruit even mee. Voeg de kerrie, de mosterd, de sambal en een scheutje water toe. Doe de tijm bij het groentenmengsel. Voeg de beetgare spruitjes en een scheutje room toe.

 

Herfstsalade met champignons (4 personen, 4 gram khdr)

 

Nodig:

450 gram sperzieboontjes gedopt, 1 eetlepel olijfolie, 1 bakje champignons in plakjes, 1 zakje gemende sla, 3 eetlepels mayo, 3 tomaten in partjes, 2 blikjes tonijn in water uitgelekt

 

Bereiding:

Kook de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champginons in 5 min. goudbruin en gaar. Verdeel ondertussen de sla over 4 borden. Roer de mayo los met 1 eetlepel water. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Giet de boontjes af en speol ze onder stromend water koud. Verdeel de boontjes en de champignons over de borden. Verdeel de tomaten en de tonijn over de salade. Schenk de dressing erover.

 

Gebakken witlof met champignons (4 personen, 4 gram khdr)

 

Nodig:

4 stuiken witlof, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook fijngesneden, 1 bakje champignons, 1 theelepel tijm, 4 eetlepels balsamicoazijn

 

Bereiding:

Snijd de onderkant van de sdtronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de knoflook, de champignons en de tijm toe en bak 3 minuten mee. Voeg het witlof en de balsamicoazijn toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 


Moment...