Bel ons op 013 - 8080 211

Gratis verzonden vanaf € 40. Koolhydraatarm, Eiwitdieet en Atkins.

Hoe kom ik de feestdagen door?

De feestdagen komen er weer aan, die staan voor bij elkaar zijn, maar vaak ook in het teken van lekker eten en drinken.
Niks mis mee, want dat is ook gezellig!
Om je toch te blijven motiveren tijdens jouw afvalproces en om te zorgen dat je tijdens deze feestdagen zo min mogelijk aankomt hebben wij hier voor jou wat tips en recepten.

Kerst Koolhydraatarme Caprese

Hier vind je het volgende:

Tips voor thuis
Tips voor het Restaurant
Recepten 
Complete Menu's

 

Tips:

Ontbijt

Als je  mee wilt ontbijten, kan je natuurlijk het beste een eiwitrijke maaltijdvervanger nemen; bak een broodje met de broodmix en beleg het met mager beleg, bak een omelet en voeg daar groenten aan toe, pak een warme chocolademelk, maar de verleiding zal groot zijn om toch iets anders te nemen als je aan een tafel plaatsneemt met al dat lekkers.
Wat ook erg lekker is is onze Adam's Broodmix , hiermee kun je evt zelf ook broodjes mee maken die goed gevuld zijn met allerlei zaden.
Neem eventueel zelf koolhydraatarm brood mee, te koop bij de bakker of supermarkt en probeer jezelf te beperken tot 2 sneetjes met mager beleg, zoals rookvlees, rauwe ham, filet american of 30+ kaas.
Als je gewoon brood mee wilt eten, pak dan een bruin broodje, dat is altijd beter dan een wit broodje.
Pak een ei, gekookt of gebakken. En ga voor mager beleg.

Voorbeeld:

  • 2 volkoren crackers, 50 gram Couburgerham, 1 gekookt ei, roomboter
  • 1 volkoren of koolhydraatarme boterham met 30+ kaas en mosterd
  • Beleg met gerookte zalm en alfalfa
  • Bak zelf een omelet met toegestane groenten
  • Pak een schaaltje 0% vet yoghurt met wat fijn gehakte noten
  • Maak een wentelteefje met koolhydraatarm brood en Steviala Frost Poedersuiker met kaneel

Tussendoor of bij de koffie:

Snijd een proteïne reep in kleine stukjes en gebruik het als een lekkere bonbon bij de koffie of thee.
Pak een biscuitje, 2 mag je hebben als verantwoord tussendoortje
Pak een suikervrij chocolaatje van Russel Stover.
Neem bijv. warme chocolade melk of shake, dat stelt de honger tussendoor, waardoor je minder trek zal hebben.
Komen er chips of nootjes op tafel, zorg dan dat je  snoeptomaatjes of komkommer in je tas hebt zitten. Je kunt er ook voor kiezen om een zakje proteïne rijke snack nootjes  of de Zippers te nemen.
Maak gebruik van onze Eiwitrijke Italiaanse Toastjes  belegd met zalm, filet of zelfgemaakt eiersalade.

Voorbeeld:

  • Maak tomaatjes uit de oven, zie recept borrelhapje .
  • Meng 100 gram roomkaas, kleine stukjes paprika, 4 gehakte walnoten met wat peper en zout door elkaar. Rol het mengels in een plak Mortadella. (6 plakjes)
  • Meng 1 gerookte forelfilet, 1 eetlepel roomkaas, 1 theelepel mirikswortelcreme, wat dille en 1 theelepel kappertjes door elkaar en beleg hier de plakjes komkommer mee.

Voor alles geldt:
Je kunt beter iets met een vetje eten, zoals een blokje kaas, dan koolhydraten, zoals een ouderwets toastje! Het dieet dat je namelijk volgt is een koolhydraatarm dieet, maar ook zo min mogelijk aan vetten.
Maar in vetten zitten bijna geen koolhydraten, dus om het afvalproces op gang te houden, en je wilt of gaat zondigen, kan je dus beter een vetje nemen, dan een koolhydraatje.

 

Uit eten:

Ga je uit eten? Gezellig!
Probeer voordat je uit eten gaat, een product te nemen, zo zorg je dat je zonder een echt honger gevoel aan tafel gaat.

Vooraf:

  • Een heldere soep,
  • een salade, 
  • carpaccio. 

Probeer niet het brood erbij te nemen.

Hoofdmaaltijd:

  • Mager vlees, zoals een biefstuk,
  • mooi stukje vis. 
  • Vraag of je extra groenten krijgt op je bord, i.p.v. friet of rijst. 
  • Vraag of ze de saus apart serveren, zodat je het zelf kan doseren.

Nagerecht:

Tja, dat is wel heel lekker, maar pak een kop koffie of thee. Stop een reep in je tas, die je in stukjes snijdt om dat te gebruiken als iets lekkers voor bij de koffie. Kies anders voor fruit, dat bevat betere suikers en koolhydraten. Of ga voor een kaasplankje.

Drank:

  • Rode wijn of anders droge witte wijn (probeer max 2 glaasjes te nuttigen)
  • Koffie en thee
  • Alle soorten light dranken
  • Water
  • Suikervrije aanmaak limonade van Slimpie

 

Recepten die je eventueel zou kunnen klaar maken tijdens de feestdagen

Garnalenspiesje met knoflook Roerbakgroente met sojasaus

Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 100 gram broccoli, 50 gram rode paprika, 50 gram courgette, 50 gram taugé, 1 el olijfolie, 1 el soja saus (Japanse of ketjap asin), 1 kleine tl gember (mag ook verse zijn), 1 kleine tl koriander, 1 kleine tl kerriepoeder

Bereiding: Snipper de knoflook, snijd de broccoli in roosjes en de paprika en courgette in stukjes. Kook de broccoli in een paar minuten beetgaar. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de paprika en courgette toe en bak deze op de hoogste stand beetgaar. Voeg dan de broccoli en taugé toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met de sojasaus, gember, koriander en kerriepoeder.

Serveer het roerbakgerecht met de pasta Dreamfields Fusili / Rotini of een eiwitrijke aardappelpuree .

Tip: Het is ook lekker om er per persoon 100 gram kipfilet of garnalen aan toe te voegen.

Mild pittige kerriepasta met kruidige sambal

Ingrediënten: 1 zakje pasta tagliatelle (eiwitproduct), ½ ui, 1 teen knoflook, 100 gram champignons, 1 kleine prei, 1 el olijfolie, ½ el sesamolie, kerriepoeder, 1 tl sambal, 2 el 20+ smeerkaas, peper en zout

Bereiding: Kook de pasta in ruim water met wat zout en olijfolie gaar. Snipper de ui en de knoflook, snijd de champignons in plakjes en de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de groente. Voeg de sesamolie toe en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Voeg aan het einde de sambal toe en roer goed door. Meng de pasta door de groente en roer er de 20+ smeerkaas doorheen.

Pasta fusili met asperges en basilicum

Ingrediënten: 1 zakje pasta fusili (eiwitproduct), 150 gram witte asperges, ¼ ui, 5 blaadjes verse basilicum, 3 zongedroogde tomaatjes, 1 el olijfolie, 2 el oude 30+ kaas, geraspt, versgemalen peper, zeezout

Bereiding: Kook de fusili. Schil de asperges en snijd deze in stukjes van ongeveer 5 cm. Kook deze in ongeveer 20 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte. Snipper de ui en snijd de basilicum fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de gekookte asperges toe en bak mee tot ze een beetje bruin zijn. Voeg de gekookte fusili en de zongedroogde tomaatjes toe aan het mengsel en breng op smaak met de basilicum, peper en zout. Bestrooi het geheel met de kaas.

Tip: In plaats van kaas kun je ook een eetlepel pijnboompitten toevoegen.

Gevulde omelet

Ingrediënten: 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 rode paprika, 1 kleine prei, 50 gram champignons, 50 gram taugé, 2 el olijfolie, 1 zakje omelet tuinkruiden , 1 tl paprikapoeder, vers gemalen peper en zeezout

Bereiding: Maak de ui, knoflook schoon en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm 1 el olie in een pan en bak hierin de ui met knoflook glazig. Voeg de prei, paprika en champignons toe en bak deze kort mee. Bak ondertussen de omelet in de rest van de olijfolie aan beide kanten bruin. Voeg vlak voor het einde de taugé toe aan het groentemengsel en breng op smaak met paprikapoeder, versgemalen peper en zeezout. Vul de omelet met de groenten en vouw de omelet dubbel.

 

Complete menu's

De menu's met vlees, vis, kaas, ei of een vegetarisch product

 

Menu Vis

Voorgerecht: Eekhoorntjesbroodbouillon

Ingrediënten: 2 uien, in blokjes van 1 cm, 2 stengels bleekselderij in blokjes van 1 cm, 1 prei in blokjes van 1 cm, 1 laurierblaadje, 2 takjes verse tijm, handvol verse peterselie, 10 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, 1,5 dl water.

Bereiding: Doe de ingrediënten in een hoge smalle pan en zorg dat alles onder water staat. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de bouillon 40 minuten sudderen. Schep intussen het bovendrijvende schuim eraf. Zeef de bouillon en gooi de vaste bestanddelen weg.

400 gram paddenstoelen (champignons en/of shiitake) in dunne plakjes snijden en samen met wat tijm in ongeveer 10 minuten bakken. Blijf het ondertussen omscheppen om te voorkomen dat het aanbrandt. Neem hiervan 2 eetlepels en doe het in een soepkom, giet hier de bouillon overheen.

Hoofdgerecht: Kabeljauw-Garnalenschotel uit de oven

Ingrediënten: 300 gram kabeljauw, halve groene paprika,1 prei, 1 rode peper, witte kool, 150 gram sperziebonen, 1 bakje cocktailgarnalen (125 gram), 1 theelepel gemberpoeder, halve theelepel chilipoeder, zout, 4 eieren, peper, 75 gram Zwitserse strooikaas

Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 °C. De kabeljauw in stukjes snijden. De groente klein snijden en de helft in een ingevette (met olijfolie) ovenschaal leggen. De kabeljauw en garnalen erover verdelen. Dan bestrooien met de gemberpoeder, chilipoeder en zout. Afdekken met de rest van de groente. In een kom de eieren los kloppen met daarin peper en zout. Eiermengsel over de schotel verdelen. Na 20 minuten de Zwitserse strooikaas erover verdelen en laten smelten. In totaal moet de ovenschotel 30 minuten in de oven.

 

Menu Vlees

Voorgerecht: Gevulde portobello ‘s

Ingrediënten: 4 portobello ‘s, 0,5 courgette (in blokjes van 0,5 cm), 1 gele paprika (in blokjes van 0,5 cm), 100 gram parmaham (in kleine stukjes), 1 rode ui (gesnipperd), 1 theelepel Italiaanse gedroogde kruiden, zeezout, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook (fijngesneden), geroosterde paprika's, eetlepel magere room.

Bereiding: Portobello ‘s schoonvegen, steeltjes eraf breken en bewaren. Een eetlepel olijfolie in koekenpan verhitten en portobello ‘s 8 minuten op matig vuur bakken. Halverwege omkeren. Portobello ‘s apart leggen en aan de vulling beginnen. Oven voorverwarmen op 190 graden. Steeltjes van de portobello ‘s in stukjes van ca. 1 cm. snijden. Courgette, portobello-steeltjes, paprika, parmaham, rode ui en knoflook mengen met de resterende olijfolie, Italiaanse kruiden en zeezout. De vulling in de portobello ‘s scheppen en in een ovenschaal in ca. 15 minuten op 190 graden totdat de groenten zacht beginnen te worden. Maak ondertussen de saus: de geroosterde paprika's pureren en verwarmen in een steelpan. De room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Wat saus op een bordje scheppen en de warme portobello erop leggen.

Hoofdgerecht: Stoofschotel met aardappelpuree

Ingrediënten: 800 gram runderstoofvlees in blokjes, 3 eetlepels olijfolie, 12 sjalotten gepeld en gehalveerd (grote in vieren), 1 wortel, in reepjes, 85 gram kastanjechampignons gehalveerd, 2 laurierblaadjes, 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn, 4,5 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1 eetlepel sojasaus.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 170 graden. Verhit 1 eetlepel olie in een grote stoofpan. Bak de blokjes vlees in ongeveer drie gedeelten 5-6 minuten, of tot ze rondom bruin zijn; keer ze af en toe om. Voeg indien nodig een eetlepel olie toe. Zet het vlees apart. Schenk de resterende olie in de pan en bak de sjalotten, wortel, champignons, laurier en rozemarijn 3 minuten, roer af en toe.

Schenk de wijn erbij en breng hem aan de kook. Kook op hoog vuur tot de alcohol verdampt en de vloeistof ingekookt is. Schenk de bouillon en sojasaus erbij en kook het geheel nog 3 minuten.

Roer de blokjes vlees erdoor, leg het deksel op de pan en zet hem in de oven. Stoof het gerecht 2 uur of tot de vloeistof een dikke jus is geworden en het vlees zacht is. Maak de aardappelpuree klaar volgens de bereidingswijze terwijl de stoofschotel in de oven staat.

Nagerecht: Pannenkoekrolletjes met chocolade saus

Ingrediënten: eiwit product pannenkoek naturel, 3x wit van een ei, 10 gram zoetstof, 40 gram pure chocolade 80% cacao.

Bereiding: Maak met pannenkoek klaar volgens de bereidingswijze. Neem het eiwit en meng dit met de zoetstof, opkloppen tot een stijf geheel. Ondertussen de chocolade au bain marie laten smelten, daarna iets af laten koelen en mengen met het eiwitstijfsel. Verdeel het over de pannenkoek, rol deze op en snijd in kleine plakjes.

 

Menu Vegetarisch

Voorgerecht: Groentensoep met taugé en brood

Ingrediënten: eiwitrijk brood in poedervorm, olijfolie, knoflookpoeder, tomaat, zeezout.

Bereiding: Maak het brood klaar volgens de bereidingswijze. Snijd dit in plakken en rooster deze. Smeer de geroosterde plakken in met olijfolie en knoflookpoeder en beleg met plakken tomaat, bestrooid met zeezout.

Groentensoep – taugé – kerriepoeder. Maak de groentensoep klaar volgens de bereidingswijze. Kook de taugé kort zodat deze knapperig blijft. Voeg de taugé aan de soep toe. Naar wens kunt u extra kerriepoeder toevoegen.

Hoofdgerecht: Quiche

Ingrediënten: 3 kleuren paprika, 200 gram champignons, 1 prei, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 350 gram slagroom light, 125 gram Griekse yoghurt 0 % vet, 3 eieren, 150 gram Zwitserse strooikaas, peper, zeezout.

Bereiding: Eerst de ui bakken met de knoflook en dan de rest van de gesneden groenten erbij bakken.De slagroom light en Griekse yoghurt 0 % vet mengen tot glad mengsel. Eieren heel glad kloppen en door slagroommengsel roeren. Kaas en gebakken groenten erdoor roeren. Mengsel verdelen over aluminium schaaltjes en deze in de oven zetten. Vervolgens gedurende 30 minuten afbakken op 160 graden.

Nagerecht: Cappuccino met bonbonnetjes

Ingrediënten: eiwitrijke cappuccino, diverse repen.

Bereiding: Voeg het zakje cappuccino toe aan uw koffie en roer goed, zodat je geen klontjes krijgt. Of maak het klaar volgens de bereidingswijze.

Snijd een paar reepjes van jouw keuze in stukjes en je heeft een schaaltje met lekkere bonbonnetjes.

Of pak een suikervrij chocolaatje van Russel Stover.

 

 

 

Wij wensen  jou gezellige en smakelijke feestdagen toe.
(en succes met de verleidingen)

Moment...