Recepten voor Sinterklaas

Koolhydraatarme pepernoten:

(ongeveer 6 gram khdr per portie)

Nodig:

100 gram roomboter, 200 gram Fijn Lijntje Cake en Wafel mix (OP=OP) , 50 gram Damhert Tagatesse Zoetmiddel 500 gram , 1 ei, 20 ml olijflolie, 4 gram speculaaskruiden

Bereiding:

Verwarm de over voor op ongeveer 170 graden. Smeer de bakplaat in met wat boter. De boter laten smelten op een laag vuurtje en af en toe roeren totdat de boter vloeibaar is geworden. Dan doe je de Fijnlijtje cake&wafelmix samen met de zoetstof en de speculaaskruiden bij elkaar in een kom en meng deze goed door elkaar. Doe er dan de gemolten roomboter bij, de olie en het ei. Klop deze goed op. Neem vervolgens van het deeg kleine stukjes en maak hier kleine balletjes van. Druk deze balletjes dan een beetje plat op de bakplaat. Bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten gaar.

Tip:

Van het deeg kunnen ook koolhydraatarme speculaasjes gemaakt worden. Rol in dat geval het deeg goed uit (let op het deeg scheurt snel) tot ongeveer 0,5 cm. Steek het met vormpjes uit.

Een Sint Snackje

Pak één van onze  Speculaas Repen , snij deze in kleine stukjes en leg deze op een bordje. Zo heb je een verantwoord snackje voor tussendoor, geheel in de stijl van de Sint!

Chocolade Speculaas Reep

Recent Bekeken
Geen recent bekeken producten
Alles wissen
NIEUWSBRIEF?
© Afvallen met Bregje. Alle rechten voorbehouden.