Bel ons op 013 - 8080 211

Zomervakantie: tijdelijk 4 dagen per week verzending. Lees meer...

Recepten met Koolhydraatarme Wraps, Pasta en Aardappelpuree

Griekse Fusili Salade

Griekse Koolhydraatarme Pasta SaladeDeze salade maak je met de koolhydraatarme Dreamfields Fusili Pasta , hiermee maak je 7 tot 8 porties.

Nodig:
225g Dreamfields Fusili , 1 gehakte rode ui, een handje zwarte olijven (op water), 50gr feta kaas, 1 gehakte groene paprika, 100gr Roma tomaatjes in vieren gehakt, 20ml olijfolie, 3 eetlepels rodewijn azijn, peper, zout, oregano, basilicum.

Bereiding:
Kook de fusili volgens de bereidingswijze en spoel af in koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Roer de olijfolie, azijn en de kruiden en specerijen goed door elkaar.
Mix alles goed door elkaar.
Zet een tijdje in de koelkast zodat alles goed koud is.
Eventueel kun je er wat verse parmezaanse kaas overheen raspen.

Voedingswaarden per portie (1/8 van het geheel):
219 caloriën, 6 gr eiwit, 9 gr verteerbare koolhydraten. 

Penne met Tomaten / Basilicum saus

Koolhydraatarme penne met tomaten en basilicumNodig: (voor 6 porties)
375 gr Dreamfields Penne ,  1 grote rode ui, 500 gr rijpe tomaten, 2 tenen knoflook, flinke handvol verse basilicum, half rood pepertje,  2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels peterselie (van die gedroogde uit een potje), geraspte parmezaanse kaas, zout / peper.

Bereiding:
Kook de pasta volgende de bereiding.
Doe de ui, tomaten, pepertje, basilicum en knoflook in een food processor en hak fijn. Eventueel kun je dit ook doen met een staafmixer in een kom.
Voeg hier de peterselie, olijfolie, peper en zout aan toe en mix nog heel even mee.
Giet de pasta af en voeg dit bij het mengsel.
Dien meteen op en rasp er wat parmezaanse kaas overheen.

Voedingswaarden per portie (1/6 van het geheel).
284 caloriën, 10 gr eiwit, 18 gr verteerbare koolhydraten 

Tonijnwrap met Italiaanse groenten:

(4 personen, ongeveer 8 gram khdr per persoon)

Nodig:

Wraps (naar keuze) , 2 el olijfolie, 2 uien fijngesnipperd, 1 zak Italiaanse roebakgroenten, 2 blikjes tonijn in olie of waterbasis uitgelekt, 1/2 potje zwarte olijven, 1 zakje sla na keuze, 50 gram geraspte kaas, coctailprikkers

Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de roerbakmix toe en wok deze mee met de ui. Voeg de tonijn en de olijven toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout. Je kan de wraps verwarmen, maar koud zijn ze ook erg lekker. Leg op elk bord een wrap en verdeel de sla erover. Schep het groentenmengsel erop en bestrooi met de kaas. Vouw een zijde over de vulling en rol de wraps op. Steek in iedere wrap een coctailprikker.

Wrap met ham, kaas en sperziebonen

(4 personen, ongeveer 8 gram khdr per persoon)

Nodig:

Wraps (naar keuze) , 600 gram sperzieboontjes, 2 uien in dunne ringen, 2 eetlepels olie, 1 bakje beenhamreepjes, 3 eieren en wat geraspte kaas.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 4 stukken bakpapier op een bakplaat. Kook de sperzieboontjes in ruim water ongeveer 5 minuten. aat ze in een vergiet uitlekken. Bak de uien goudbruin. Neem de pan van het vuur en schep de sperzieboontjes en de hamreepjes erbij. Breng op smaak met peper en zout. Vul de wraps met het bonenmengsel en rol ze op. Leg op elke stuk bakpapier naast elkaar 2 gevulde wraps. Klop de eieren los met wat geraspte kaas en lepel het over de wraps. Stooi de rest van de kaas erover. Schuif de bakplaat in de oven en bak de wraps in ongeveer 20 minuten. Lekker met een salade!

Wrap met champignon en rundereepjes

(4 personen, ongeveer 8 gram khdr per persoon)

Nodig:

Wraps (naar keuze) , 2 bakjes champignons, 2 uien, 3 eetlepels olijfolie, 300 gram runderreepjes, 1 bakje verse roomkaas.

Bereiding:

Veeg de champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Uien in dunne reepjes snijden. In de koekenpan de olie verhitten en de runderreepjes ongeveer 3 minuten bakken. Voeg daarna de ui en champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Roer de roomkaas erdoor. Vul de wraps met het mengsel.

Gehaktwrap met spitskool

(4 personen, ongeveer 8 gram khdr per persoon)

Nodig:

Wraps (naar keuze)
, 2 eeltlepels olijfolie, 300 gram rundergehakt, 1 theelepel kerriepoeder, 600 gram spitskool gesneden, 1 kuipje smeerkaas 20+ naturel.

Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan en rul het gehakt in 3 minuten. Voeg de kerriepoeder en de spitskool toe en bak het in ongeveer 4 minuten beetgaar. Breng het op smaak met peper en zout. Bestrijk de wraps met de smeerkaas en verdeel het gehaktmengsel over de wraps.

Ovenschotel met spinazie en kaas

(4 personen, ongeveer 7 gram khdr per persoon)

Nodig:

Kitchen Mashers - Aardappelpuree Classic , 900 gram spinazie, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui genipperd, 1 teen knoflook fijngesneden, 3 eieren, 1 bekertje creme fraiche, 175 gram gemalen kaas, nootmuskaat

Bereiding:

Verwarm de over voor op 200 graden en vet de overschaal in. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe. Klop de eieren met de creme fraiche en de kaas, voeg zout, peper en nootmuskaar na smaak toe en schep dit door het spinaziemengsel. Maak de aardappelpuree klaar volgens gebruiksaanwijzing. Schep het spinaziemengsel in de ovenschaal en bestrijk de aardappelpuree erover. Bak het in ongeveer 20-25 minuten gaar.

Andijviestampot met gorgonzola, tomaat en spekjes

(4 personen, ongeveer 7 gram khdr per persoon)

Nodig:

Aardappelpuree met Knoflook en Parmezaanse Kaas , 400 gram gesneden andijvie, 75 gram gorgonzola, 150 gram magere spekreepjes, 1 bakje cherrytomaatjes.

Bereiding:

Bak de magere spekreepjes. Maak de puree volgens gebruiksaanwijzing. Schep de rauwe andijvie en de gorgonzola erdoor. Daarna de spekreepjes en serveer met de cherrytomaatjes.

Moment...