Bel ons op 013 - 8080 211

Gratis verzonden vanaf € 40. Koolhydraatarm, Eiwitdieet en Atkins.

Lekkere zomerse recepten

Spaanse Gazpacho

Nodig:

1 kg tomaten, 2 komkommers, 1 rode paprika, 1 ui in stukken, 1 teentje knoflook, 1 rode peper zonder zaadjes, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepel azijn, peterselie of koriander, zout en peper.

Bereiding:

  1. Schil en snijd 1,5 komkommer, een ½ paprika en de tomaten in grove stukken.
  2. Maal dit alles amen met de ui, knoflook en rode peper fijn in een blender en wrijf het mengsel vervolgens door een zeef.
  3. Breng de soep op smaak met zout, peper, olijfolie en azijn en zet hem in de koelkast tot hij zeer koud is.
  4. Snijd de rest van de groenten in kleine blokjes en serveer die in aparte schaaltjes bij de soep.

 

    Tapenade van kastanjechampignons

    Nodig:

    300 g kastanjechampignons, 4 el groene olijven gehakt, 2 el kappertjes, 4 el olijfolie extra vierge, Verse bieslook naar smaak, ½ tl citroensap, 2 el zonnebloempitten, Zout, Versgemalen peper

    Bereiding:

    Wat is heerlijker dan op een zonnige dag in je tuin of op je balkon te genieten van een goed glas wijn en toast met een heerlijke tapenade. Dit recept laat zien hoe eennvoudig het is om in korte tijd een verrukkelijke champignon tapenade te maken!

    1. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
    2. .Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Rooster ze enkele minuten in een pan gaar.
    3. Hak intussen de olijven, kappertjes en zonnebloempitten fijn. Snipperde bieslook fijn en meng alles in een kom door elkaar. Dit kan overigens ook door alles kort fijn te malen met een keukenmachine, maar zorg dat de tapenade niet helemaal fijngemalen wordt.
    4. Maak de tapenade smeuïg met de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en versgemalen peper. 

     

      Champignonspies voor de BBQ

       Nodig:

      12 lange takjes rozemarijn, 18 grote champignons of kastanje champignons, 1 aubergine in blokjes van 2 cm, 60 ml olijfolie extra virgen, 2 teentjes knoflook fijngehakt, zeezout en vers gemalen zwarte peper, sherry azijn.

      Bereiding:

      1. Verwijder de naaldjes van de rozemarijntakjes, laat ze aan de bovenste 2 cm zitten. Bewaar de verwijderde naaldjes.
      2. Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder eventueel de onderkant van de steeltjes. Halveer ze in de lengte. Doe de champignons en de aubergine in een kom.
      3. Maak een marinade van de olie, de azijn, de knoflook en de helft van de rozemarijnblaadjes. Breng op smaak met zout en peper en schenk dit over de groenten. Laat 15 min. marineren.
      4. Rijg de champignons en de aubergineblokjes om en om aan de rozemarijntakjes.
      5. Verhit een grillpan of barbecueplaat. Bestrijk de spiezen nogmaals licht met de marinade en grill ze 5 min. aan iedere kant of totdat ze gaar zijn. Bestrooi met zeezout en rozemarijnblaadjes.

       

         

        Lintensalade met basilicum

        Nodig:

        2 courgettes, 2 komkommers, 1 citroen schoongeboend, 5 el olijfolie extra virgen

        2 bakjes basilicum (a 15 g), alleen de blaadjes

        Bereiding:

        1. Halveer de courgettes in de lengte en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit.
        2. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes.
        3. Doe hetzelfde met de komkommers.
        4. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
        5. Maak een dressing van het rasp, het sap en de olie.
        6. Breng op smaak met peper en zout.
        7. Schep de courgette en komkommer om met de dressing.
        8. Snijd vlak voor het serveren het basilicum in reepjes en meng door de salade.

         

          Arabische kruidensalade

          Nodig:

          1 komkommer in blokjes, 1 bakje cherry tomaten (250 g), in vieren, 2 zakjes bosui (a 3 stuks), in ringen, 2 bakjes platte peterselie (a 20 g), alleen de blaadjes, 1 bakje munt (15 g), alleen de blaadjes, 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes, 1 bakje dille (15 g), alleen de blaadjes, 4 el  olijfolie , witte wijn azijn 2 el

          Bereiding:

          1. Meng de komkommer met de tomaat en de bosui.
          2. Scheur de blaadjes van de peterselie, de munt en het basilicum in kleine stukjes.
          3. Meng het samen met de dille door de salade.
          4. Besprenkel met de olie en de azijn en breng op smaak met zout.
          5. Lekker met gegrilde kipfilet.

           

             

            Radijsdip

            Koolhydraten 2 g (per eenpersoonsportie) 

            Nodig:

            1 bosje radijs schoongemaakt, 1/2 bakje verse munt (a 15 g) fijngesneden, 4 el Griekse yoghurt, 1 el mayonaise.

            Bereiding:

            1. Rasp de radijsjes.
            2. Voeg de munt, yoghurt en de mayonaise toe.
            3. Roer om en breng op smaak met peper en zout.
            4. Lekker als dip bij groentenknabbels.

             

              Gewokte sperziebonen met gember

              Nodig:

              600 g sperziebonen, 1 rode peper zaadlijsten verwijderd, 2 el olijfolie, 1 teen knoflook fijngesneden, 2 cm verse gember geraspt.

              Bereiding:

              1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. H
              2. alveer de bonen en kook ze ca. 5 min.
              3. Snijd de rode peper in dunne reepjes.
              4. Verhit de olie in een wok en roerbak de rode peper, de knoflook en de gember 1 min.
              5. Voeg de sperziebonen toe en roerbak nog 2 min.
              6. Breng op smaak met peper en zout.

               

                Zomerse bonensalade

                 Nodig:

                Sperziebonen (500 g), 1 rode ui fijngesnipperd, 3 el olijfolie extra virgen, 1 el rodewijnazijn, 1 zak rucola (75 g).

                Bereiding:

                1. Kook de sperziebonen in 4-5 min. beetgaar.
                2. Giet de bonen af en spoel ze onder stromend water koud.
                3. Meng de sperziebonen met de ui, de olie en de azijn in een schaal.
                4. Schep er de rucola door en breng op smaak met peper en zout.

                 

                   

                  Salade van mozzarella en tomaat

                  Koolhydraten 5 g (per eenpersoonsportie) 

                  Nodig:

                  6  tomaten, 2 bollen mozzarella buffel (a 125 g), versgemalen zwarte peper, 4 eetlepels Italiaanse olijfolie extra virgen,1 bakje verse basilicum (a 15 g).

                  Bereiding:

                  1. Snijd de tomaten in plakken en laat ze uitlekken op keukenpapier.
                  2. Snijd de bollen mozzarella in plakken en dep ze droog met keukenpapier.
                  3. Schik de plakken mozzarella en tomaat om en om en dakpansgewijs op 2 borden.
                  4. Strooi er zout over en maal er royaal zwarte peper boven.
                  5. Druppel de olie erover.
                  6. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, scheur grote bladeren in stukken en strooi het basilicum over de salade.

                   

                    Aubergine-dip:

                    Aubergine(s), goede olijfolie, sesamolie, citroensap, knoflook, zout, cayennepeper, peterselie of koriander naar smaak.

                    Prik een flinke aubergine (of 2 kleintjes) in met een vork en gaar hem in de oven. Meng het gare afgekoelde vruchtvlees in de keukenmachine met een teentje knoflook, wat citroensap, een eetlepel (goede) olijfolie en een tl sesamolie. Eventueel peterselie of koriander toevoegen voor de variantie.  Zout en paprikapoeder of cayennepeper naar smaak. Maak fijn in de blender of keukenmachine. Serveer als dip met reepjes rauwe groente of dip er stukjes cracker in.  Goed voor 2 porties.

                     

                     

                    Tomatendip:

                    500 gram lekker rijpe tomaatjes, 1 eetlepel goede olijfolie, 1 sjalot of klein uitje, 2 tenen knoflook, 1 tl (spaanse) paprikapoeder, 1 verkruimeld droog chilipepertje, klein scheutje sherryazijn, zout, oregano, platte peterselie.

                    Ontvel de tomaten (in heet water) en snijd ze in kleine stukjes. Bak in pan met dikke bodem eerst de sjalot glazig en doe dan de knoflook erbij. Tomaten, chilipeper, azijn, zout en oregano toevoegen.    Op matig vuurtje ca 10 minuten laten pruttelen, tot je een dikke saus hebt. Peterselie toevoegen en warm of koud serveren.  Royaal op de cracker doen of lekker dippen. Goed voor 2 porties.

                     

                     

                     

                    Water met verse munt, citroen en komkommer

                    Nodig:

                    Een kan voor water, takjes verse munt, 1/2 citroen en 1/4 komkommer

                    Bereiding:

                    Houd je niet van gewoon water? Dan is dit echt iets voor jou!

                    Snijdt de citroen in plakjes evenals de komkommer. Doe in de lege weaterkan een aantal takjes verse munt, de citoen plakjes en de komkommer plakjes. Vul de kan met water en zet hem in de koelkast om op een warme zomerse zwoele zomeravond lekker te serveren!


                    Moment...