Sukrin Amandelmeel

Waardering:
100% of 100
€ 12,95

Goede meelvervanger, rijk aan proteïne, vetarm, gemaakt van koud geperste, rauwe amandelen. Te gebruiken om gezond brood, cakes en koekjes mee te maken of als 'raw food' supplement.

De verpakking bevat 400 gr.

Goede meelvervanger, rijk aan proteïne, vetarm, gemaakt van koud geperste, rauwe amandelen. Te gebruiken om gezond brood, cakes en koekjes mee te maken of als 'raw food' supplement.

 

Over Sukrin amandelmeel

Sukrin vetarm amandelmeel is gemaakt van koud geperste rauwe Spaanse amandelen.

  • Van nature glutenvrij
  • Koolhydraat-arm
  • Rijk in proteïne, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten
  • Gezond alternatief voor meel en gemalen amandelen voor koken en bakken

Een goed alternatief voor meel

Amandelmeel is een goed alternatief voor mensen die om wat voor reden dan ook geen gewoon meel willen of kunnen gebruiken. Het amandelmeel wordt verkregen via koude persing, hierdoor is 80% van het vet verwijderd. Amandelmeel is enorm veelzijdig en kan voor zowel koken als bakken gebruikt worden. 

Sukrin amandelmeel bevat dezelfde essentiële vetzuren als amandelen. Daardoor is het rijk aan proteïne, vezels en antioxidanten en bevat essentiële mineralen magnesium, ijzer, kalium, koper, mangaan en zink.

Voordelen van Sukrin amandelmeel

Amandelmeel bevat dezelfde gezonde vetzuren als amandelen, maar in kleinere hoeveelheden. Om er meel van te maken is bij Sukrin amandelmeel 80% van het vet verwijderd middels koude persing. Dat heeft als gunstig neveneffect dat het de hoeveelheid calorieën 53% lager is bij gewone amandelmeel. Daardoor is de houdbaarheid ook langer. In de originele verpakking kun je de amandelmeel ongeveer een jaar bewaren.

Amandelmeel is rijk aan mineralen, zoals magnesium, kalium, koper, ijzer en mangaan en bestaat voor 40% uit pure proteïne.

 

Bakken met Sukrin amandelmeel

Je kunt Sukrin amandelmeel gebruiken voor alles waar je meel voor zou gebruiken. Amandelmeel gedraagt zich iets anders dan gewoon meel omdat het glutenvrij is. Gluten helpen gistdeeg te rijzen omdat gluten kleine gasbelletjes in het deeg insluiten. Gluten werken ook als een bindmiddel en maken het deeg gemakkelijker te bewerken. Als je met gistdeeg bakt, kun 10 tot 20% van het meel vervangen met amandelmeel. Dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof verhogen met 5 tot 10%.

Als je recept helemaal geen gist bevat, dan kun je 100% van het meel vervangen met amandelmeel. Omdat amandelmeel veel vezels bevat, zal het meer vloeistof opnemen dan andere soorten meel. Daarom moet je, als je het meel 100% vervangt met amandelmeel, de hoeveelheid amandelmeel met 50 tot 60% reduceren of je moet de hoeveelheid vloeistof verhogen.
Let er op dat als je alleen met amandelmeel bakt, de deeg sneller uit elkaar valt dan deeg met gewoon meel. Een tip om dit op te lossen is Fiberfin te gebruiken. 

Meer informatie
SKU Sukrin-Amandelmeel
Gluten- of Lactosevrij Glutenvrij
Merk Sukrin
Type Maaltijd Koolhydraatarm
Geschikt voor fase 1, 2, 3, 4, Na het eiwitdieet
Verpakking Inhoud 400 gr
Ingredienten koud geperste rauwe Spaanse amandelen.
Voedingswaarden

Voedingswaarde per 100gr

Energie 1530/366kcal
Vet 10gr
-waarvan verzadig vet 1gr
Koolhydraten 11gr
-waarvan suikers 8gr
Vezels 13gr
Proteïne 51gr
Zout 0gr


Afhankelijk van de oogst kan de voedingswaarde wat variëren. Alle producten zijn niet genetisch gemanipuleerd.

Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Sukrin Amandelmeel
Je waardering
Recent Bekeken
Geen recent bekeken producten
Alles wissen
NIEUWSBRIEF?
© Afvallen met Bregje. Alle rechten voorbehouden.