Tips voor een Koolhydraatarme Slanke Zomer

De zomer, wat is er dan fijner dan gezellig buiten eten en dan ook nog het liefste met een aantal vrienden of familie.
Hier vind je tips die je kunt gebruiken om lekker koolhydraatarm te kunnen genieten van bv je barbecue en feestjes.

Koolhydraatarme Barbecue Tips

Eigenlijk is het heel gemakkelijk om een koolhydraatarme BBQ te hebben. De aller- aller- allergrootste tip is natuurlijk: Geen stokbrood.
Natuurlijk hebben we daar wel een vervanger voor! Wij bakken zelf altijd als we gaan BBQ'en een lekker super koolhydraatarm stokbrood van het Adam's Brood meel.
Dit meel kneed je even met de hand en laat je daarna gemakkelijk in de oven rijzen en bakken. Maar in plaats van dat je een brood maakt maak je er 2 slierten van die je dan op de plaat bakt. Tadaa: koolhydraatarm stokbrood.

Hier vind je het: Adam's Brot Broodmix Wit 2.0 (Vernieuwd!) of de donkere variant:  Adam's Brot Broodmix Donker 2.0 (Vernieuwd) .

Wat je verder doet is dat je je beperkt tot een paar stukjes vlees of vis. Uiteraard niet gemarineerd omdat hier vaak suiker aan te pas komt.  (en geen sausjes! Geniet van het vlees of de vis zoals hij is....)

En oh ja: Maak een lekkere salade! Hieronder vind je hier een paar tips voor.

Koolhydraatarme Salades

Er zijn verschillende soorten salades die je kunt maken. Wat is er nu lekkerder dan in de zomer lekkere koolhydraatarme salades te maken?

Een absolute klassieker is natuurlijk de aardappelsalade, maar ja: aardappels zitten bomvol koolhydraten. Speciaal daarvoor hebben we de "Unpotato Salade", hier vervang je de aardappels door bloemkool. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is ECHT heel goed te doen en het recept van deze salade is ook nog eens gemakkelijk en snel. Je krijgt er een flinke bak koolhydraatarme aardappelsalade mee.

Koolhydraatarme Aardappelsalade met Bloemkool

Wat wij verder vaak doen is dat we een kool salade maken. Hiervoor hebben we ooit bij de Blokker een hakselaar gekocht: een kleine machine met een mes wat super snel rond draait, zo kun je super snel groentes klein krijgen.
We maken dan een salade van een kwart witte kool, wat radijsjes, worteltjes een stuk broccoli. Dat hak je allemaal fijn.
Verder bak je even een bakje spekjes uit die je er doorheen doet. Beetje peper, zout en maggi bij de salade en 2 lepels mayonaise. Klaar.....

Meer koolhydraatarme zomerse recepten

We hebben nog een aparte pagina waar je nog meer koolhydraatarme recepten kunt vinden voor de zomer. 

Klik hier voor onze Zomerse Recepten.

Wat is er verder nog lekker zomer? Een Mexicaanse koolhydraatarme tortilla natuurlijk! Beleg deze met beetje kip, sla en bv wat creme fraiche en je bent klaar. Super gezond en koolhydraatarm!

Een Zomers Feestje

Je kent het wel: Het is zomer en je wordt uitgenodigd voor een feestje.
Probeer op die avond uiteraard ook koolhydraatarm te eten, neem eventueel zelf wat snoeptomaatjes, komkommertjes of worteltjes mee.
Als je toch iets met alcohol wilt drinken probeer dan een zo droog mogelijk witte wijn, rosé of rode wijn te pakken.

Neem eventueel nog een koolhydraatarme snack mee uit onze winkel en je avond kan niet kapot. 

Zo kun je toch genieten van een feestje!
Maar dan op de koolhydraatarme manier...

 

Recent Bekeken
Geen recent bekeken producten
Alles wissen
NIEUWSBRIEF?
© Afvallen met Bregje. Alle rechten voorbehouden.