Welke groenten mag je eten?
Onderstaande groenten mag je tijdens het dieet eten. Vooral de bovenste lijst is natuurlijk interessant omdat je deze echt onbeperkt mag eten. Deze bevatten erg weinig koolhydraten en daarom hoef je deze ook niet mee te tellen bij je maximale hoeveelheid koolhydraten wat je per dag in mag nemen.
Naar hartelust:
Andijvie, bleekselderij, Chinese kool, komkommer, paprika (groen), postelein, (alle soorten) sla, snijbiet, snijboon, spinazie, taugé, tuinkers, veldsla, venkel, waterkers, witlof, alfalfa, champignon, zuurkool, zure augurken, rettich, broccoli, kappertjes, koolraap, oesterzwammen, paksoi, spaanse peper, verse kruiden, raapstelen
Met mate (max. 200 gr. per dag):
Asperge, aubergine, groene kool, koolrabi, paprika (rood), prei, prinsessenbonen, raap, sojascheut, tomaat (alle soorten), witte kool, rabarber, olijven, wortelen, pompoen, spruiten, rode biet, suger snaps, bami of nasi groenten, bloemkool, boerenkool, courgette, haricots verts, olijven, peultjes, pompoen, radijs, rode kool, savooiekool, soepgroenten, sperzieboontjes, spitskool
Niet toegestaan:
Erwten, artisjokken, maïs, pijnboompitten, witte bonen, schorseneren, aardappelen, bruine bonen, chili bonen, kapucijners, veldertjes, kidney beans, pastinaak, knolselderij, raapjes
Beperkt als smaakmaker:
Knoflook en alle soorten uien, gedroogde kruiden
Bereiding
Bovenstaande groenten kun je evt bereiden op de volgende manieren (zodat je zelf wat variatie hebt):
- Rauw
- Stomen
- Wokken in olijfolie of soja saus
- Grillen
- Koken
- Pureren
- Zelf soep maken op basis van bouillion en water
Maak gebruik van verse groenten en diepvriesgroenten.
Groenten uit een potje of blik bevatten vaak suikers, dus probeer die te vermijden.