Mijn naam is Anita, ben 45 jaar, getrouwd en heb twee zoons van 18 en 10 jaar.
Ik was altijd al wel 'behoorlijk aan de maat' maar na de zwangerschap van de jongste bleven toch wel de nodige kilo's er weer bij aan hangen.
In 2006 werd bij mij een voorstadium van baarmoederhalskanker geconstateerd en in 2007 darmkanker. Flink in de prijzen gevallen dus, maar na de nodige operaties, en bij de laatste keer een half jaar chemo wees de teller 96 kilo aan.
Ik hield mezelf steeds maar voor dat het feit dat ik weer gezond was het belangrijkste was.......dit om maar niet af te moeten gaan vallen, maar zo gezond was mijn gewicht beslist niet.
Na de darmkanker had ik steeds heel snel last van mijn darmen zodra ik iets at wat vet was, ze waren erg snel geprikkeld, produceerden de nodige gassen, had eigenlijk continue buikpijn en krampen en ik besefte heus wel dat er iets moest gebeuren.
Ik heb talloze keren geprobeerd om af te vallen door op alleen de calorieën te letten, en dan viel ik wel wat af, maar gaf de brui er ook snel weer aan en woog weer even zoveel als daarvoor.
In februari 2011 ben ik begonnen met dr Frank en jawel de kilo's vlogen er toen wel af, had heel weinig last van mijn buik, maar helaas in augustus/september van datzelfde jaar hield ik het niet meer vol en viel ik terug en kreeg ik zowat alle afvallen kilo's en de nodige klachten er weer bij. Ik baalde enorm en wilde nog steeds zo graag afvallen tot een normaal en gezond gewicht, plus dat ik ook van de darmklachten af wilde.
Inmiddels besefte ik wel dat juist de grote hoeveelheden koolhydraten bij mij heel veel ellende veroorzaakten en ben maar weer eens op zoek gegaan op internet wat er dan nog meer te verkrijgen was op het gebied van produkten met een lage hoeveelheid koolhydraten.
Begin dit jaar vond ik wat ik zocht: "Afvallen met Bregje". Jeetje wat een produkten met een lage hoeveelheid koolhydraten!!! Ik ben maar eens begonnen met uitproberen waar mijn smaak lag, wat ik lekker vond en wat ook niet.
Er zaten gerust wel produkten tussen die ik echt niet lekker vond en/of gewoon mijn smaak niet was. Maar na een poosje had ik voor mezelf de lekkere dingen er tussenuit gefilterd en kon ik lekkere volwaardige maaltijden samen stellen. Ik ben dol op chocola en op hartig, en daarmee kom ik voldoende aan mijn trekken.
Het is heerlijk afwisselend, en gelukkig ondervond ik kort geleden dat de muesli ook heel lekker is, en dat wissel ik in de ochtend nu af met een shake, de chips en de soja nootjes zorgen ervoor dat ik niet in een zak met 'normale' chips ga graaien, de repen vullen ook de 'lekkere trek gaatjes' op en zo kan ik het nog heel lang volhouden.
Ik zie het dan ook beslist niet als een dieet, maar als een nieuwe levensstijl. Ik voel me goed, kan weer veters strikken zonder achter de adem te raken, heb inmiddels al heel wat broeken in moeten nemen, en veel kleding weggedaan omdat het om mijn lijf slobbert.
Het enige wat ik straks nog wil als ik nog een paar kilo's eraf heb is een buikwandcorrectie, want door alle problemen rondom mijn darmen (zowel voor als na de chemo) is mijn buik erg gaan hangen en blijf ik ook met een vetschort zitten. Nooit heb ik overwogen om deze ingreep te laten doen omdat ik toch overal veel te dik was, maar nu ik zover ben gekomen wil ik ook dit probleem aanpakken.

 

Voor en Na foto Anita

 

Klik hieronder een succesfoto aan en lees het persoonlijke verhaal van die persoon.

Lees hoeveel anita is afgevallen

Voor en Na foto van Nanda

Het afvalverhaal van Mireille Wolfs

Lees het verhaal van Petra

Voor en Na Foto Will

Voor en Na foto Pui-Chi

Voor en na foto Thea

Voor en Na Foto Marloes

Voor en Na foto Wilma

Voor en na foto Sanne

Succesfoto Jan

Succesverhaal Koen

Recent Bekeken
Geen recent bekeken producten
Alles wissen
NIEUWSBRIEF?
© Afvallen met Bregje. Alle rechten voorbehouden.